CentOS freeradius upgrade
Potreboval by som vykonat upgrade z freeradiusu 1.1.3 na novsi, najlepsie 2.1.0, ficim na distre CentOS 5.2 Mal som snahu buildnut si source ale pri ./configrue mi to vypisuje okolo 15 chyb. typu nemozno najist lib.. pcap.. a pod.. podla vsetkeho , ale vsetko co hlada mam nainstalovane.. yum list mysql, pcap a podobne my vypise ze su installed.. som znacny lamer, ale chcel by som si rozbehat eap-ttls. vie mi niekto prosim Vas poradit ?
dufam ze som pouzil spravnu terminologiu :-[
m
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
mam nejake servery s CentOS 5.2 tak som tam skusil nainstalovat najskor freeradius z repozitara a potom stiahnut zdrojaky a skompilovat novu verziu. ./configure mi zbehlo bez errorov. make ale nezbehol bolo treba doinstalovat libtool-ltdl-devel a aj tak nastali dalsie problemy, ktore sa mi uz nechceli riesit, ale suviseli s tym ze som to kompiloval na x86_64 takze ak mas x86 tak by to mohlo byt jednoduchsie.
Hlavne treba mysliet na to ze ked ides kompilovat potrebujes devel verzie kniznic
no mne ide hlavne o hlasky Warning ktore mi to hadze medzi jednotlivymi vystupmi ..
teraz neviem ze ci sto ignorovat ? alebo ako to riesit. tiez by ma zaujimalo kde a ako zistim ktore vsetky kniznice mi treba doinstalovat ako devel verziu.. dakujem
configure: WARNING: pcap library not found, silently disabling the RADIUS sniffer.
*
configure: WARNING: silently not building rlm_counter.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_counter requires: libgdbm.
*
configure: WARNING: FAILURE: rlm_dbm requires: (ndbm.h or gdbm/ndbm.h or gdbm-ndbm.h) (libndbm or libgdbm or libgdbm_compat).
configure: WARNING: silently not building rlm_dbm.
*
configure: WARNING: the TNCS library isn't found!
configure: WARNING: silently not building rlm_eap_tnc.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_eap_tnc requires: -lTNCS.
*
configure: WARNING: silently not building rlm_eap_ikev2.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_eap_ikev2 requires: libeap-ikev2 EAPIKEv2/connector.h.
*
configure: WARNING: silently not building rlm_ippool.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_ippool requires: libgdbm.
*
configure: WARNING: silently not building rlm_ldap.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_ldap requires: libldap_r ldap.h.
*
configure: WARNING: silently not building rlm_pam.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_pam requires: libpam.
*
configure: WARNING: silently not building rlm_python.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_python requires: Python.h.
8
configure: WARNING: silently not building rlm_sql_iodbc.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_sql_iodbc requires: libiodbc isql.h.
*
configure: WARNING: MySQL libraries not found. Use --with-mysql-lib-dir=<path>.
*
configure: WARNING: MySQL headers not found. Use --with-mysql-include-dir=<path>.
configure: WARNING: silently not building rlm_sql_mysql.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_sql_mysql requires: libmysqlclient_r mysql.h.
*
configure: WARNING: silently not building rlm_sql_postgresql.
configure: WARNING: FAILURE: rlm_sql_postgresql requires: libpq-fe.h libpq.
*
Este by si mohol pozriet na tejto stranke http://wiki.freeradius.org/index.php/Build a skusit buildnut rovno RPM
gmake[6]: *** [radeapclient] Error 1
gmake[6]: Leaving directory `/root/install/freeradius-server-2.1.0/src/modules/rlm_eap'
gmake[5]: *** [common] Error 2
gmake[5]: Leaving directory `/root/install/freeradius-server-2.1.0/src/modules'
gmake[4]: *** [all] Error 2
gmake[4]: Leaving directory `/root/install/freeradius-server-2.1.0/src/modules'
gmake[3]: *** [common] Error 2
gmake[3]: Leaving directory `/root/install/freeradius-server-2.1.0/src'
gmake[2]: *** [all] Error 2
gmake[2]: Leaving directory `/root/install/freeradius-server-2.1.0/src'
gmake[1]: *** [common] Error 2
gmake[1]: Leaving directory `/root/install/freeradius-server-2.1.0'
make: *** [all] Error 2
toto mi vypisalo ked som dal druhy krat make.. bohuzial som si omylom zavrel terminal, teda prvy vypis mi nezostal :o/ .. a z tohto sa asi vela nedocitate, ci ano ?
http://www.pastebin.sk/8138/
http://www.pastebin.sk/8140/
vacsiu cast warningov vo vystupe ./configure som eliminoval instalovanim devel balikov. . bohuzial errory v make zostali.. neviem co dalej.. jednojednoznacne ale je ze to chcem nejako z funkcnit. myslis ze sa oplati pokracovat ? make install a pod ?
dakujem este raz
teda teraz uz iba dat vsetko do poriadku co sice nemam potuchy ako .. ale to je uz ina tema.
dakujem za pomoc.