winscp a ls command
mam taky problem snazim sa s pomocou winscp pripojit na linux a presuvat subory ale winscp sa nepripojit pretoze prikaz ls -gla prip ls -la vracia vypis kde owner a grupa je uvedena cislom:
"Unexpected directory listing line 'lrwxrwxrwx 1 0 0 19 version -> mnt/sqsh_fs/version'"
viete mi niekto poradit co s tym pripadne ktora aplikacia namiesto winscp by mi to zobrala a fungovala podobne ako winscp?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Takze ak to nie je NAS box, tak by som odporucil externy disk a vyjazd s recovery Live CD alebo rovno obnovu z poslednej konzistentnej zalohy.
mam malu krabicku wifi AP dlink a podarilo sa mi do nej dat novy open source firmware ktory je na baze linuxu. Telnetnut sa mi don podari doknca aj cez ssh ale nedokazem prenasat subory. Nema v sebe sftp tak som sa pokusal k nemu pristupit cez scp. Kedze winscp nesiel skusil som mc ktory to ma v sebe. Bohuzial ukazal mi iba prazdne adresare "/" ak som sa do nich pokusil dostat presmeroval ma do PC linuxu. Cez telnet tie adresare vidim a ls prikaz naozaj dava vystup s cislami. Kazdopadne neverim ze je problem v tom. Potrebujem najst sposob akym mozme odtial vybrat a vlozit lubovolny subor pripadne vybrat a vlozit cely adresar (rekurzivne). Cez vikend sa na to pozriem blizsie. Su tam aplikacie ftpput a ftpget len zatial sa zda ze nejak nefunguju ale este sa s tym pohram.
PS.: To ešte v tomto tisícročí niekto používa telnet? Veď máme SSH.
Ak chces pridavat vlastne veci do firmware, tak vyuzi jeho balickovaci system aj s repozitarmi. A veci co v nom niesu (napriklad vlastne logo, aby nas nekamenovali) si prenes hoci aj cez scp. V pripade winblows pouzi spomenuty pscp, v pripade plnohodnotneho OS mozes pouzit scp alebo sshfs/fuse, popripade midnight commander aj s jeho volbou "pripojit sa cez ssh".
PS.: ak mas tych suborov vela, tak ich zabal do taru a prenes ako jeden archiv.