OpenSUSE make problem
Mam problem s instalaciou driveru na wifi kartu Asus WL 167gV ubuntu sa mi podarilo nainstalovat driver pomocou ovladaca RT73... rozbalenim ovladaca a make :make install : funguje tam bez problemov.
Skusil som OpenSUSE 11.0 ktore som nainstaloval s live cd ale zidne make tam neexistuje.Skusil by som update a pripadne doinstalovat make a ostatne sucasti ktore
potrebuje ale ja sa na net nedostanem ked pouzivam wifi siet.Skusal som aj stiahnutie balicka make ale nezobralo to.Stale pytalo instalacne cd a ked som ho tam vlozil tak nic.Takze ani instalacia balickov mi tam nesla.
Skusam este stiahnut verziu DVD lebo som sa dozvedel ze na nej su aj devel baliky tak snad to pojde ale ma ktosi riesenie pre nainstalovanie na tuto cd verziu?
dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Prepacte,som tu pravy raz a reagoval som unahlene...
Ak to chces nainstalovat z disku tak prikaz:
rpm -Uvh balicek.rpm
Avsak ku tym zalezitostiam ako je make a pod. budes potrebovat aj nahodit kniznice dajake devel a tiez compliator a dalsie veci.
Radsej si stiahni dvdcko, tam to vsetko je (yast si da vsetky baliky ktore k tomu potrebuje), a je to urcite lahsia varianta ako sa s tym paprat po jednom baliku najme ked ti to bude hadzat jednu chybu za druhou.
mi napisalo:
linux-v0pa:/home/studio/rt73-cvs-2008092511/Module # make
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.25.5-1.1-obj/i386/pae'
make[1]: *** No rule to make target `modules'. Stop.
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.25.5-1.1-obj/i386/pae'
rt73.ko failed to build!
make: *** [module] Error 1
Myslim ze tam nieco chyba.V ubuntu by som doinstaloval linux-headers ale v opensuse neviem.Ktory balicek doporucujete nainstalovat?
Pustil som yast,dal vyhladat na dvd gcc a oznacilo mi aj dalsie jeho sucasti ktore som dal nainstalovat a uz to ide.Opisujem to keby mal nahodou ktosi podobny problem.
Takze zaver.Treba nainstalovat make,kernel-source a gcc.Staci pustit yast a dat vyhladat na cd.Potom dat instalovat.
Dakujem Vam za vas cas ktory ste tym mne usetrili.