Koho je to pes?
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ROFL :)
Dakujem Vam
Inak pouzil si novy prvok, vsuvku. To sa casto nevidi.
Inak skus v KTerm-e spustit toto:
setxkbmap "us,sk_qwerty"
potom by sa to mohlo dat prepinat cez lavy alt a lavy shift ak si dobre pametam. Ako sa vsak vola ten Applet pre KDE na klavesnicu, tak s tym sluzit nemozem. KDE ma nelaka ani v tomto tisicroci.
http://www.tinypic.ca/images/wo8r2vfhp0vwtaohr7wh.png
btw ja si davam do panelu taku mudru rybku :)
Mozno aj windows si da nejaky.Tam by som uvital nejaku dazdovku co leze strasne pomaly...v ramci srandy.Nechcem nadavat na to co som pouzival zo 10 rokov...
no a len tak medzi recou... logo gnome je taka tapka... som zvedavy co za zvera ma taku tapu :)
inak mohli by urobit nejaky veverickalinux :D
No to je vec vkusu.Veru rozmysalm ze dam zbohom zvieratam a dam si gnome.
No ale uz tu vazne trepeme blbosti.Uz len cakam na nejakeho moralistu co nam tu vynada...
Inak Greenie ma co za zvieratko? Mohol by tam byt nejaky zelenac (napr Stano) :D
A mohlo by sa vyvinut dokonale distro pre zaciatocnikov ktore by malo ako zvieratko lamu.
Mohol by to byt LAMAos a jeho najvacsou prioritou by bolo nejake ulachcenie pri prechode win na linux + stranka kde by sa riesili iba problemi+updaty.Ja viem ze hovori sa lahko ale ruku pridat k dielu je tazsie a aj v tomto pripade je to pravda lebo ja som linuxe amater takze iba vela rozpravam.Akurat ku tej stranke by som mohol cosi kdesi prispiet...
Mozno ako plus dat do distier Anglicky slovnik a navod ako pouzivat google :)
ale co tu padlo to lamaos... ak to bude niekto robit tak nech sa paci, ja osobne nejake lamaos veru nechcem :)
dobre distro je take, ktore moze pouzivat hocikto, aj lama aj expert. vzdy sa da dobre prisposobit.
a kopirovat windows vecicky je podla mna blbost, lebo vzdy to bude len kopia. podla mna treba mysliet mozgom a urobit system lepsi ako windows, nie robit nejaku tu napodobeninu...