aky linux? wifi
som novy, zacinam sa postupne ucit s linuxom, no zatial skusenosti len s live CD v grafickom rozhrani
mam pc (P3 550 Mhz, 128 MB ram, 8 GB diks) wifi karta WL360F od D-com pomocou neho chytam mikrovlnku-wifi a na nom mam nastavenie sharovanie netu cize cez lan sa o jedno poschodie nizsie pripajam pomocou lan s laptopom k netu. chcel by som dat este jednu wifi kartu a spravit si svoju siet na ktoru by som sa pripajal... viem jednoduchsie by bolo APcko ale robim s tym co mam doma ...
doteraz som tam mal xp vsetko ficalo ako malo, no bol som viac ako pol roka prec a blbne to.. po 5 min vypne soft na ovladanie wifi karty a odpoji od netu hotovo...
tak otazka na vas: aku verziu linuxu alebo aku distribuciu a kde ju stiahnut aby bola vhodna pre mna a ako nastavit (wifikarte nastavit len IP) ??? vopred diky...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Za zkoušku samozřejmě nic nedáte, takže to můžete zkusit nainstalovat a místo KDE nebo GNOME použít něco odlehčenějšího (Fluxbox, IceWM) a program na nastavení sítí pustit odtud.
Pokud to nebude fungovat, tady je namátkou několik tutoriálů, které vypadly z google (není to tak těžké, jak to prvotně vypadá):
1 2 3