Zdravim. Vcera som nainstaloval Mandrivu 2008.1 spring na particiu, kde bola Fedora 9. Naformatovanie a instalacia prebehla v poriadku. Pri instalacii som nastavil GRUB v textovom mode, ale po restarte mi nabehol graficky GRUB z Fedory. Podla Mandrivy mam aj nove jadro, ktore som instaloval este na Fedore. Okrem toho je cela Mandriva divna, pretoze v live mi isiel internet bez problemov a teraz ma nechce pripojit na ethernet, zvuk nejde...atd. Neviete kde moze byt chyba?
Dik za rady.
Btw, uz vysla verzia 2009 .. tak preco neskusis tu ... neporovnatelny rozdiel ..
btw: opensuse 11 velke sklamanie, kazdy to tu ospevuje, ale nic tam poriadne a presne nejde. Asi to bude tym, ze vsetky distribucie skusam 64 bit. Mimochodom KDE 3.5.9
xfce nejde na 128 rychlostou svetla, tak ako ani gnome ci kde. na 512 idu vsetky dobre, xfce dokonca velmi dobre.
ak by som si mal ale vybrat, ci na PC so 16 procesormi a 80gb ram budem davat vistu alebo linux s xfce, vyberiem si xfce...
xfce: http://exempt.files.wordpress.com/2006/07/tela4.jpg
Diky za pekne spomienky :-)
najlepsie distra su SUSE,UBUNTU na desktop mandriva je tak trochu čudná to bude tým že je z francúzka a fedora zase no som rad ze Fedora 10 bude mat trochu ine botovanie... hlavne rychlejsie co som skusal beta verziu.. inac Gnome je super.. a kde4.2 bude tiez ak vyjde
Tvůj problém s MDV 2008.1 mě docela udivuje, taky jsem zkoušel Fedoru a pak přešel na M2008.1, dal jsem smazat a použít celý disk, Grub zapsat do mbr a po Fedoře tam nezbyla ani stopa a funguje mi to všechno. Kdyžtak napiš co konkrétně ti v 2008.1 nejde, na fóru www.mandrivalinux.cz se už vyřešilo spoustu problémů.
Kubuntu moc nedoporučuju, dle mých zkušeností si -buntu s KDE moc nerozumí.