Tentokrat len dva grafy.
Statistika poctu clankov za mesiac od roku 2004 - ta je relativne v pohode. Horsie je to s diskusiami -
Statistika poctu prispevkov v diskusiach za rok 2008 po mesiacoch - tam sa klesajuci trend neda popriet. Myslim ze to ale dokonale odzrkadluje stav v akom sa cca posledne 2 roky linuxos.sk nachadza. V porovnani napr. s abclinuxu.cz kde sa o zmenach na portale vela hovori a tieto zmeny aj vidno, sa tu nic nedeje (napr. blogy?). Ak by niekto chcel zalozit konkurencny web (ako onoho casu workyb a par dalsich), myslim ze je vhodna doba. Alebo snad nieco planujete?
20.10. - Aircrack-ng: slovníkový útok na WPA-PSK
22.10. - Softwarová sklizeň
22.10 - Qt na mobilních telefonech s operačním systémem S60
23.10 - Accelerated graphics port (AGP) a sběrnice PCI-X
Nizka uroven? Komercia?
Clanky tu nie su vacsinou na vyssej urovni, ale linuxos sa aspon nesnazi hrat na profesionalny odborny portal a hlavne z neho nie je asi prilis vela penazi na zaplatenie autorov.
Takto si ja predstavujem kvalitny odborny clanok, z ktoreho sa clovek dozvie vsetko, co potrebuje o danej problematike vediet.
Qt na mobiloch s S60 je cista reklama na trolltech (pardon, QT Software). Tych par riadkov o telefonoch a novych veciach je tlacenim na pilu.
a aspon trochu zaujimavych diskusii si vsimam tiez dost malo
Momentálne ani nie programátor ale budem sa snažiť s tým niečo urobiť .. momentálne mám tak 10h roboty denne. No ale takto keďže kašlem na akékoľvek informácie zo zákulisia tak predsalen niečo napíšem ...
Pracuje sa na novej verzii shakala, síce to bude ešte pekne dlho trvať ale malo by to byť kompletne pod gpl. Funkcie zatiaľ neplánujem nové, bude stačiť, že implementujem súčasné, ak to bude ako-tak fungovať potom sa zameriam na niečo nové. Aby sa nepovedalo, že kecám tak .. screenshoty.
Čo sa týka zmien potom .. no ešte neviem, blogy možno (budem konzultovať o tom či je to dobrý nápad), hodnotenie príspevkov ako to má root určite nie, podpora avatarov zatiaľ tiež nie je plánovaná (i keď možno .. upload na náš server by nebolo asi moc dobré riešenie rovnako ako nepovažujem za dobré riešenie priamé vloženie odkazu na obrázok, namiesto toho by sa to mohlo vyriešiť použitím služieb iných serverov, napr gravatar) .. ak máte nejaké nápady tak prosím zatiaľ nepíšte, až keď to bude relevantné, mám totiž tendenciu stratiť TODO ;)
No a čo by som celkom rád implementoval by bolo užívateľske RSS alebo ako by som to mohol nazvať. Proste užívateľ by si vybral čo chce mať vo vlastnom RSS, napríklad chce sledovať diskusiu tak nemusí zapínať notifikáciu e-mailom, stačí pridať do vlastného rss kanálu.
Ale odporučil by som pozrieť si stávajúci dizajn v FF 3.x (ten prúžok s obrázkami pri pridaní nového príspevku asi nebude feature i keď to má už zodpovedajúci vek) a nezabudnúť aj na jednoduchšiu verziu pre linuxové PDA. Ten nový dizajn by ich mohol odpáliť.
Pochvala, chlape.
Ja sledujem dianie v Linux-e priblizne 2 roky (v IT ovela dlhsie) a musim sa priznat, ze tato stranka "vyzera" pridlho stale rovnako. KAZDY DEN sledujem min. root.cz a linuxos.sk. Pre mna su toto dva naj zdroje o linuxe. Chcem este len vyjadrit nazor, ze podla mna je blog na linuxos.sk dobry napad. V reakciach k tomute prispevku som sa docital, ze uroven prispevkov klesla. Tiez si to myslim. Z mojho pohladu je dost threadov "o nicom". Ja sa priznam, ze ked neviem danemu cloveku seriozne pomoct tak sa k jeho prispevku radsej nevyjadrim vobec. Podla mna su nanajvys nevhode kritiky o pravopise, inej distribucii, OS, softe ......
je nas tam 5 a pol, lebo je az taky velky zaujem o blogy na linuxos.sk... alebo nie?
len je to miestami dost neodborne...
2. komu to tu akoze vycitas? preco sa neobratis na kompetentnych?