tak nam vyslo nove kUBUNTU 8.10
kto to uz nahodil a co naneho hovorite?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
inak budem robit bezne *buntu po dvoch tyzdnoch ked sa nahodia aktualizacie. Takze nebude treba vzdy stahovat ISO a aktualizovat az po tom.
bluetooth
a tak isto ani web kamerka na notase integrovana ktora mi pod 3.5.10 bez problemov sla aj ju naslo....
vypis z lsusb ::
Bus 007 Device 003: ID 0c45:62c0 Microdia Pavilion Webcam
je to original subor, len zrarovany 38x95mb + 5MB, su tam aj par opravne subory ak by bol nejaky subor poskodeny
mozte ten subor potom normalne seedovat, len stiahnite original torrent z webstranky kubuntu http://torrent.ubuntu.com/kubuntu/releases/intrepid/release/dvd/kubuntu-8.10-dvd-i386.iso.torrent
takisto ma hneva bluetooth ale tak snad sa bug opravi no :)
inak som spokojny ... oco si na notas nahodil Kubuntu a bol milo prekvapeny KDE 4.1 ... aj mna konecne oslovilo aj KDE inak som milovnik GNOME ... len troska vela RAMky zere to KDEcko ... aspon u neho na notase sme spozorovali pokles rychslosti ...
a zajimalo by ma ci vam na nom ide slovencina .. myslim na kubuntu ... mne aktualizacny pomocnik hned vyhodil aby som si ju doinstaloval aj som tak spravil ... aj som ju potom v nastaveniach povolil ale po restarte sa ziadne zmeny neukazali ... a este mam jeden problem .. teda oco ho ma ...
neviem ci je to chyba VLC playera ale ked vyberem v menu ze pustit DVD tak mi vypise chybu ze zo zdroja sa neda citat .... musim rucne priecinok VIEDO_TS preniest do VLCcka a az vtedy to ide .. je to len taka okrasna chyba ale zaujimalo by ma to co moze byt ... na starsom kubuntu problem nebol ...
a ten ADEPT sa mi celkom pozdava ... je to jednoduchsie ako pridat odobrat v ubuntu ... adept mi je prijemnejsi i ked vvecsinou davam aplikacie cez terminal alebo synaptic ...
celkvo som spokojny s novim vydanim ... nejake extra velke chyby som zatial nenasiel az na ten bluetooth
Co sa tyka bluetoothu tak tiez mi nejde este ale vsak snad nabehne a co sa tyka toho VLC tak tiez ma par chyb je to skor novou verziou nie ubuntom
napr predtym mi slo ked som cez vzdialeny precinok v sambe klikol na subor tak mi ho hnet spustilo ted to chce stahovat do kompu a pak otvarat alebo musis smb adresu zadat tam rucne
a dalsia chyba VLC cka je ze neviem preco ale zrazu mi zacal sekat obrat ako keby nejak grafika nestihala alebo co
v mplayeri to nerobi
Fanúšikom písania do riadku nie som ...
vela stastia