pidgin_neche ma pripojit
mam to vypisane takto:
Protocol .... ICQ
Screen name ... cislo icq
Password .... heslo
Local alias ... meno pod ktorym vystupujem ...
dakujem za pomoc:) ked by sa dalo mozno aj iny komunikator ;)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
mam aj ucet icq a pod ..
dakujem
aktualizacia:
textovo: otvoris terminal a napises tam:
sudo apt-get update (skontroluje aky softver je na internete pripraveny pre ubuntu)
a potom este:
sudo apt-get upgrade (da novsie verzie programov, teda aktualizacia)
grafika: otvoris si program ktory sa vola Synaptic alebo "spravca balikov" (system - sprava)
osobne som na ubuntu nemal problem s tymto - pretoze som hned lenco sa problem objavil hodil do greenie novsiu verziu a nainstaloval si to.
ak stale nechce fungovat ani po restarte, stiahni si novsi pidgin z getdeb
co takto spominany getdeb?
kusok pomozem...
sudo apt-get remove --purge libpurple* pidgin*
a az potom instaluj... mozes medzi tym restart ak chces
prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimpomoooooooooooooooooooooooc
co keby sa cez apt-get nainstaloval?
Tento isty problem som mal aj ja a vyriesil som ho, hadaj ako ???????
ak chces cokolvek robit s programamy, mas na to synaptic. staci sa s nim trochu zoznamit. inak cely "manual" k synapticu sa TI ukaze pri spustani - teda ak si ho nevypnes
Ono tam treba dat vyhladat iba tu postupnost, malo by ti to tam najst (alebo skusk len prvych 10 znakov z toho riadka)
tak co s tym??? mam verziu pidginu 2.4.1 ... na novsiu neviem upgradnut, ani v synapticu mi ju nenajde
som to rozbehoooooooooooooooooooooooooooooooooooool :))))))
vsetkz tie baaliky s ktorymi to malo problem som stiahol zo stranky package.ubuntu.com a vsetko bezi bez probleeeeemov :)))
a dakujem veeeeeelmi pekne za trpezlivost ;)))))) zatial caf
urcite sa este ozvem s nejakym problemom ;))))
vela veci je rovnakych, teda prakticky skoro vsetko
Inak problem moze byt aj s heslom. V QIP robilo taku vec, ze som mal 14 miestne heslo, ale ked som ho zadal, neslo. Musel som zadat iba prvych myslim ze 9 znakov z hesla ci kolko. Ale pokial viem, v pidgine mozes dat aj dlhe hesla.
meniny... ehm... priznavam :)
a este k aktualizacii systemu, skus prejst na novsie ubuntu ako novacikovi ti asi bude lepsie, zmenili aj network manager (co mna velmi potesilo) a pripadne ak nechces novsiu verziu skus v SYSTEM→SPRAVA→ZDROJE SOFTWARU→ zastuknut vsetky aktualizacie a potom dat aktualizovat
takze vsem
radka 0002:cd00 zacinajici 0a 01 66 c7 45 b2 14 00 66 c7 45 b4 34 00 66 c7
Nahradte prvni dvojici 0a za 0b pidgin vam pojede.
Pro debianisty musite pod rootem.
Dobrej balik je khexedit, pokud mate aktivovane sudo nebo proste si pro to vlezte pod rootem tak khexedit /usr/lib/purple-2/liboscar.so.0.0.0
inak povedane
Ono je to jednoduche, najprv si nainstaluj khexedit z repozitarov
Potom do terminalu zadas : sudo khexedit /usr/lib/purple-2/liboscar.so.0.0.0 ak nemas Ubuntu tak namiesto sudo das ine, aby si sa k tomu dostal ako root
Otvori sa ti khexedit a kurzor bi ti mal blikat v riadku hladat,
das vyhladat ten spominany riadok, nastavis sa na tu dvojicu znakov ktoru chces prepisat a jednoduchu stlacis 0b
Ulozis a to je vsetko ...