OpenOfficeTemplaty
Moj problem:
Urobim si sablonu v ktorej pouzijem zastupne znaky napr. <Meno> a <priezvisko>. Napisem nejaky text v ktorom pouzijem <Meno> 6x a <priezvisko> 12x. potom sablonu ulozim a chcem z nej vytvorit dokumnet s konkretnym menom a priezviskom. ja chcem nastavit zastupny znak <Meno> na Janko a <priezvisko> na Hrasko, nastavit to chcem len jeden krat a chcem aby sa vsade <Meno> zmenilo na Janko a <priezvisko> na hrasko. a tu je problem absolutne netusim ako sa to da urobit.
Moja otazka: je ako sa maju pouzivat sablony OOo vzhladom na moj problem, rady typu pouzi find&replace si strcte za klobuk
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Urob to iste alebo popros niekoho nech ti taky program napise alebo niekomu zaplat.
Urcite perl ma nejaky plugin na takuto pracu s odf, mozno aj php, pripadne pogoogli nieco.
(dajme tomu ze chces vytvlacit vyzitky studentom, jedine co mas je zoznam ich mien)
- vytvor v oobase databazu "skola"
- vytvor tabulku "student"
i_student integer (primary key) - unikatne cisla!
v_meno varchar
v_priezv varchar
- vytvor formular (3 edity, vo wizarde)
- pozadavaj studentov (*1)
- uloz databazu
- v oowriter:
- v tools-options-OpenOffice.org Writer-view zaskrtni "Display" -> "Field names"
- vytvor sablonu vizitky:
- klini na menu View-Data sources
- ukaze sa ti taky panel s databazamim, preklikaj sa az na tabulku studenti, chod na stlpec v_meno a pretiahni ho do textu, podobne v_priezv
- to ti vlozi do textu taky sedy text, nieco ako (daj si tie sede texty tam kde potrebujes):
- daj tlac, opyta sa ci pouzit data z db, daj ano, v tlaci budu na kazdej strane zvlast 1 vizitka s roznym menom
Poznamky:
(*1) IRL tie data uz niekde mas takze ich staci importovat, nemusis ich rucne zadavat, na import pouzi "Std sposob importu dat do tabulky OOo databazy"
alebo sa skus zamysliet nad tym co sa tu natrapili ostatni kvoli tebe, alebo zavolaj microsoftu na technicku podporu
diky, skoda ze to nejde jednoduchsie, povodne som si myslel ze to pojde lahko, ale aspon viem na com som. mozno to predsa len vyskusam programovo.
pre Stanislav Hoferek:
kde som nieco pisal o micorsofte a o MSOffice ? ........ Nikde, tak nechapem o com tocis, pouzivam linux lebo chcem tak ako aj OOo.