BSA v Bratislave
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
BSA je organziacia, ktora ponuka riesenie. Ponuka vsak len jedno z viac rieseni.
Takze ak ma niekto nelegalny photoshop, odporuca sa riesenie - kupit originalnu licenciu. A to, ze existuje nejaky GIMP, to treba ludom za kazdu cenu zamlcat
som zvedavy ci so mnou niekto suhlasi :)
Ale súhlasím s tým že odporučia SW riešenie požadovanej funkcionality od najsolventnejšieho klienta. Predsa len, ten im dá najvyššiu maržu. Skús sa u nich zaregistrovať že či budú ochotný ponúkať Greenie ako alternatívu k MS Wingrows.
Ako námet na glosu je to dobré :-)
ale ty to cele zaplatis, ok? :)
1.nemaju pravo vstupit do mojho bytu bez povolenia/sudneho prikazu
2.som im povinny PC aj zapnut a poskytnut sifrovacie kody na disk a pristup do systemu? (ak by dostali sudne povolenie)
3. bude si ujo/teta velky/a BSA pustat vsetky *.VDI ci tam nahodou nemam nainstalovane okna? resp. prehladavat a hladat nejake M$ *.dll ka vo wine?
4. bude kontrolovat aj vsetky CD/USB/SD karty ci tam nemam nieco?
5. bu bu bu
6. chcelo by to stranku zasah.com a informovat o linuxe a variantoch
1) forum - aby sa mohol hocikto vyjadrit, nech uz je z hocijakeho "tabora"
2) vymenovanie a prakticke ukazanie roznych moznosti ako legalizovat softver
3) vyhody legalneho softveru - plateneho aj neplateneho
4) legislativne veci ohladne toho, co robi BSA (a co tu bolo akurat spominane)
5) prakticke ukazky legalneho a zaroven bezplatneho systemu
6) nieco o tom, ako najst alternativu pre rozne programy (google a spol)
7) skutocne pribehy, nie vymyslene. a k nim aj mail ci jabber, aby sa mohli ludia zaujimat o tom aka je realita
btw kto vie urobit phpbb forum? :)
ale pre zaciatok to mozes presmerovat na linuxos.sk a zabijes 2 muchy 1 ranou.(samozrejme po dohovore s adminmi ;))
a este by si si mal najat sprejerov nech ti ten zasah.eu presprejuju na zasah.com na vsetkych bilboardoch...nech je to komplet ;)
hosting mam, a to phpbb mozes urobit? farby slabomodro biele... podobnost s linuxos cisto nahodna :D
inak web uz mame na toto cudo, uz len vybavit hosting
greenie.sk/slobodny-softver
http://legalnysoft.phpbbhost.net/
Možno by to chcelo viac spropagovať, myšlienka je to dobrá.
BTW, môj evanjelik, máš tam na http://www.greenie.sk/slobodny-softver/
chybu dole v popise copyright-u:
" Design by studio7designs | copyleft 2008-2009 Stanislav Hoferek "
:-)
Celá Amerika a vyspelý svet sa nadchýňa, ako môže FOSS a Open-Source využiť súčasnú finančnú mizériu v biznise vo svoj prospech (pre dobrú vec) a Stano Hoferek ich ako po prvé nabáda zaplatiť prachy, keď ich ešte nezaplatili za licencie OS alebo aplikácií, to je husté ... :-)
Ináč sa mi páči tvoj článok a dovolím si ti povedať bez urážky, že si jeho vyprodukovaním a dúfam aj širšou medializáciou, urobil lepšiu vec v prospech pravdy ;-) ako všetky tvoje forky Ubuntu dokopy.
:-) :-)
Kúpa softvéru narýchlo nie je dobrá voľba. Často zaplatíte veľa peňazí, pretože platíte aj za funkcie, ktoré nepotrebujete. Ak máte 10 fotografií, na ktorých je potrebné zmeniť jas a kontrast, nepotrebujete grafický program za 2 výplaty. Bezplatné programy Vám môžu poslúžiť rovnako dobre.
Alebo: Zakúpte si legálne platený softvér až vtedy, keď bude mať pre Vás veľmi potrebné funkcie, ktoré bezplatným riešeniam chýbajú.
naozaj neviem o com hovoris a ci mas problemy so zrakom alebo proti mne nieco mas. Stale ma ponizujes a vyvolavas konflikty. Ak ma chces nadalej urazat, skus radsej do mailu - toto je forum kde sa riesia seriozne veci, nie osobna zaujatost. Dufam, ze sa chapeme a ze nechces nicit tento portal.
"Nainštalujte si bezplatné programy, ktoré Vám poslúžia rovnako dobre."
Dobrá a úprimná rada na koniec nášho pokecu :-)
Neštylyzuj sa permanentne do polohy akéhosi ukrivdeného človeka. Nikto Ta tu neponižuje, ak tak neurobíš sám. Naozaj si myslím, že si napísal peknú a dobrú vec a som ochotný a nerobí mi to žiadny problém sa Ti aj ospravedlniť, ak som sa Ta nejako dotkol, čo týmto aj činím.
Zdraví dodoedo