Acer Aspire 5710zg, Intel Pentium T2080, ATI Mobility Radeon HD 2300, 1 GB DDR2. Po nainstalovani mi nejde internet, grafika je 1024x768, original by malo byť 1200x800, ovladač som stiahol z ATI stranky v sekcii "Support & Drivers" s koncovkou ".run", nepodarilo sa nainstalovat. Zvuk ide. Zatial mam problem s grafikou a internetom. Ked mate cas poradte krok za krokom, prikaz po prikaze, ako na to. So slackware skusenosti nemam, doposial som pouzival ubuntu. Vopred dakujem, pekne sviatky
Tak jsem zjistil, že ani ve verzi 11.0 nebyl tento problém opraven a proto sem dám návod, jak udělat, aby kolečko fungovalo stejně, jako v ostatních distribucích.
Postup je jednoduchý. V etc/X11/ stačí editovat soubor xorg.conf a to takto:
V místě
# **********************************************************************
# Core Pointer's InputDevice section
# **********************************************************************
Section "InputDevice"
# The available mouse protocols types that you can set below are:
# Auto BusMouse GlidePoint GlidePointPS/2 IntelliMouse IMPS/2
# Logitech Microsoft MMHitTab MMSeries Mouseman MouseManPlusPS/2
# MouseSystems NetMousePS/2 NetScrollPS/2 OSMouse PS/2 SysMouse
# ThinkingMouse ThinkingMousePS/2 Xqueue
změnit
Option "Protocol" "PS/2"
na
Option "Protocol" "IMPS/2"
a doplnit
# Mouse wheel mapping. Default is to map vertical wheel to buttons 4 & 5,
# horizontal wheel to buttons 6 & 7. Change if your mouse has more than
# 3 buttons and you need to map the wheel to different button ids to avoid
# conflicts.
Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
důležitý je jen řádek Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7", ale pro jistotu to sem dám celé tak, jak mi to vytvořil Slack
K ostatnym problemom by si mohol napisat viac. Informacia nepodarilo sa nainstalovat je ako veta - neide mi to co mam robit...
nainstalujes ho tak ze ho spustis v kozele prikazom
sh nazovsuboru.run
ako root samozrejme
a pravdepodobne to ale budes musiet spravit z tty2 (ctrl+alt+f2) - aby si nemal spustene x-ka (nie som si uplne isty robil som to velmi davno a s nvidiou)