no, dnes som kupoval multifunkcne zariadenie samsung scx-4200, v predajni mi povedali ze pod linuxom to pojde, tak som ho pripojil k pc, no neviem ako ju mam spojajzdnit. xsane mi ho nenajde, a nefunguje mi ani tlac, ani scan, akurat kopirka, ale to ide aj bez pc.... tak som podla toho co som tu cital siel na stranky samsungu, stiahol som ovladac, ten je formatu .tar.gz no neviem to nainstalovat, mi vypisuje dajaku chybu..... poradte prosim
gzip: stdin: decompression OK, trailing garbage ignored
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
to mi napise ked to dam otvorit cez spravca balikov, a ked to dam cez extract here (pravym klikom na ikonu) tak sa mi vytvoria prazdne priecinky, nic sa v nich nenachadza
a k tej tlaciarni tam bolo instalacne cd, a tam na tom cd boli aj priecinky pre linux, a v priecinku s mojou tlaciarnou je nejaky subor scx4200.ss a ma to ikonu ako archiv, to mam s nim nieco spravit????
nieco som nasiel tam, ale velmi tomu nerozumiem, som este len zaciatocnik
skusal som davat prikazy
sudo apt-get install libstdc + +2.10-glibc2, 2
sudo apt-get install libsane-dev sane sane-utils sudo apt-get install libsane-dev sane sane-utils
no pri tom prvom sa ukazalo: : Balík libstdc++2.10-glibc2.2 sa nedá nájsť
tak som dal to druhe, a tam mi zacalo daco stahovat...
INTERNAL ERROR - pub
POSITION : 0x35dee (220654)
SYSTEM : H6FW/os_hook
LINE : 1701
VERSION : QPDL 1.40 11-14-2005
dualboot podla mna nema zmysel
idem na to cez pridat/odstranit a tam dam ten foomatic. vsetko potvrdim, ukaze okno stahovania, no nic nestahuje.
mam si pridat medzi software sources ine zdroje??? skusal som zdroje zo stranky wiki.ubuntu.cz, no nepomohlo...
stale vypisuje ze sa neda pripojit k dajakemu serveru....
Tu je návod: (dúfam že my prepáčia na openprinter ale tento človek asi nevie čítať)
Don't use the driver software provided on the driver CD : it is obsolete and will mess everything up. Go on samsung website directly to get lates version
Download and install the latest original driver from Samsung, cause you'll need the filters and PPD file for CUPS to get this printer to work. The driver itself won't work for you in most of distros, so you'd better configure your printer with CUPS web interface (http://localhost:631)
The scx4200.ppd from driver installation files must be placed in /usr/share/ppd to let CUPS find it
You can Scan with no problems with the samsung control panel (but it sets (or it used to) the suid bit on xsane, that's pretty bad)
Scanner configuration seems ok (some people say thet scanning is OK only for root - don't believe them, don't tell'em anything, just smile and add your user to "lp" group ;) )
P.S. Some people (in Ubuntu forums) report that interpreter in driver installation script (install.sh) should be changed to "/bin/bash" from "/bin/sh" to get all installation "bash-only" tricks well done (of course, this doesn't bother you if your /bin/sh symlink already points to bash :) )
Alebo použi splix2 driver (asi je len pre tlačenie)
pozri tu- http://www.openprinting.org/show_printer.cgi?recnum=Samsung-SCX-4200
k tomu skeneru, aj xsane potrebuje driver pohladaj na googli kam ho mas pridat bude treba niekam skopirovat subor (pravdepodobne .inf alebo tak) a v nejakom konfiguraku odkazat xsane na ten driver,robil som to tak kamaratovi, mne moj sa skener podarilo rozchodit pomocou kooka (alebo tak nejak sa to vola) xsane dodnes nefunguje
skus aj ine programy na skenovanie (neporadim ake viac ako som napisal nepoznam)
Dlho používam tlačiareň SCX-4200. Prestala podávať papier. Môže mi niekto poradiť.
budes tam mat odtrhnuty taky plast jeden. najdi si servis nejaky v tvojom meste a spravia ti to.
Čo si si nespravil vlastné vlákno na fóre?
Dôvodov na opravu môže byť viacero, napr. ožvýkané ozubené kolieska, bez rozobratia nezistíš nič.