antivir na usbcka
kamarat mi ukazoval nejaky light antivirus ktory oskenuje usbecko hned po zastrceni (vo windowse samozrejme) zaujimalo by ma ci a ako by sa to dalo nastavit v linuxe, ze ked zasuniem USB-kluc otvori mi clamAV alebo avast a preskenuje ho
zatial to vzdy robim rucne a na 70% klucov daco najdem (teta vo faxkopy dava viry kazdemu z koho kluca daco tlaci, velmi ma tesi ze pouzivam linux), dalo by sa to nejak zautomatizovat ??
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nešlo by to nejako spraviť cez HAL?
A k tým autorun.inf. Ubuntu si ten súbor dokáže načítať a ak je tam zmienka o ikone, tak zmení podľa toho ikonu primountovaného média.
Problemom je ze by v tom pripade bolo potrebne povolit toto spustanie programov na kazdom pocitaci. A takto sa siria vseliake virusy, trojske kone, keyloggery, jednym slovom zaskodnicke programy (mallware). Takze kto chce zacat s nakazenim linuxu, hor sa do chyby aku urobili ludia z Redmondu v minulom tisicroci a za ktoru este stale trpia ich uzivatelia.
PS.: ikona je len obrazok.
nechcem nic spustat na kazdom pc ani nechcem antivirak na usbcku ja to chcem len na mojom PC, aby sa stalo toto:
TOTO MAM: -hocijaky kamarat mi donesie USB
-ja ho zasunem do portu,
-ubuntu ho namountuje a zobrazi na ploche,
TOTO CHCEM: -spusti avast a skontroluje ho
hotove
pripadne este potom moze ten avast zavriet
Skus sa pozriet po "udev postmount", popripade jeho transkripcii pre HAL.