Este taka malickost. Ked si na panel ku ikonam hodil
Sledovanie zmeny frekvencie CPU
tak tam zostane len prazdne biele miesto, nic tam neni. Ale ked som Cool and Quiet
zapol v BIOSe, tak tam kde bolo to biele policko je uz ikonka procesora a zobrazena aktualne frekvencia. Ale nehybe sa, jednoducho ho nechce podtaktovat. Ak to pomoze tak mam AMD Athlon 64 2800+ soc.754 na doske MSI K8T neo.
ACPI máš povolené ? (napríklad keď pri inštalácii ho zakážeš tak automaticky by sa malo zakázať aj pre normálne štarty čo je pre riadenie !frekvencie! zle)
Ak používaš KDE tak si nainštaluj kpowersave a tam zmeň profil (gnome to má to isté len v zelenom)
A ešte dôležité máš spustenú/nainštalovanú službu acpid
ako root = service acpid start
Ale je tu jedna chybycka. Na panel som si dal ukazovatel frekvencie. Rad vidim co sa deje z PC. Ukazuje to dobre ale kym nerestartujem PC. Potom ta ikona zmyzne a je tam prazdne biele miesto. Musim na to miesto kliknut a vyhodit ho, a pridat ten ukazovatel znova. Potom ide tak ako ma znova kym nevypnem alebo nerestartujem PC. Co stym je?
tomolc
A uz som vyriesil aj to sledovanie frekvancie na panely. Nasiel som umiestnenie tej aplikacie a pridal do programov co sa maju spustit pri starte. Uz to bezi vsetko OK!