sabayon

Sekcia: Aplikácie & Desktop 03.01.2009 | 01:08
ešte neviem   Návštevník
Po týždnoch stahovania a testovania čo mi bude šite na mieru.. Už to mám vola sa to SABAYON a je to špica!! V repozitaroch je všetko čo sa len da, Najprv som dal plnu inštalaciu, po dvoch dnoch som skusal(co chcete ? - windowsak!!) a už nedalo sa dalej, poučil som sa, dokonca už viem čo som porobil, ani sa nepochvalim, ale viem že všetci čo ste primitivni oknari a pýtate sa s čím začat, tak tu sa vam bude pačiť.
    • Re: sabayon 03.01.2009 | 01:16
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      jj, tu najdes vela primitinych windowsakov.
    • Re: sabayon 03.01.2009 | 10:38
      Avatar milboy Ubuntu so znakom ElementaryOS  Používateľ
      Dovolil by som si mikro recenziu o mojich dojmoch po cca troch dnoch používania:
      Sabayon ponuka už pri bootovaní napr GeeXboX,Multimedia center, spustenie zopar hier či len tak surfovanie po webe,má velmi obsiahle repozitare s programami používajucimi licenciu čo mnohým linuxakom nebude tak celkom po vôli, ale je to vecou názoru a ak si niekto chce chraniť svoje produkty, tak ma pravo aj na nejake tie podmienky použitia.. Sabayon ponuka velku inštalaciu s nainštalovaným KDE3.5, Gnome, Xfce , ja som si vybral len gnome bez ničoho, teda žiadne multimedia, hry ani prehliadače webu a potom si cez spritzPackage Mangera popridaval, všetko na čo som zvyknutý (malym potešením je aj to že mam lightscribecreator - v ubuntu som ho nerozbehal). detekcia všetkeho hardweru od grafiky (GF8600GT) cez tlačiaren (HP2355) až po siet (Router nefungujuci v žiadnom debiane) je 100%-tna ,( teda nie celkom lebo použivam myš s 8 tlačitkami a jedno z nich ma odhlasuje ako uživatela ...ale to je drobnosť) Pre vyššie spomenutých windowsakov si myslím že je to jednoznačne volľba číslo jedna, aj ked nejake tie vedomosti o rozdeleni HDD či zaklady angl. by som bral ako výhodu.
      skusam vsetko....už stovka distribúcií za tie roky a vedomosti žiadne.. Prečo linux?
      • Re: sabayon 03.01.2009 | 14:49
        Barack Husajn Obama   Návštevník
        čafte chaloši. to myslíte fakt, že ten Sabayon je taký dobrý? Rád by som ho vyskúšal len mám pomalé pripojenie na net. Mám napálený Sabayon 3.5 ale ten mi nešiel spustiť, lebo vyžadoval login a heslo.
        • Re: sabayon 03.01.2009 | 16:16
          Avatar milboy Ubuntu so znakom ElementaryOS  Používateľ
          a prečo máš taký problem s heslom? predvolene je sabayonuser a ak chceš zmenit tak hop do konzoly a zmen: passwd alebo: sudo passwd No a že mas pomaly intrenet tak to ti bude chybat iba ak chceš niečo menit (teda u mna by to bol problem!!) a sabayon sa v poslednej verzii zmenil k lepšiemu ale ten si musiš stiahnuť u niekoho kto ma aspon ...??MB pripojenie, ak sa bavime o dvd s velkostou 4300MB. A že je niečo dobre byva velmii subjektivny pocit, no mne vyhovuje asi maximalne z toho čo som za posledný rok vyskušal..
          skusam vsetko....už stovka distribúcií za tie roky a vedomosti žiadne.. Prečo linux?
        • Re: sabayon 03.01.2009 | 17:59
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          ak chces tak Ti to za par drobnych stiahnem, napalim a poslem
          • Re: sabayon 19.01.2009 | 21:13
            jano   Návštevník
            Sabyon ake repozitare pouziva? ma napr. Synaptic? aleb aky pristup k instalaciam neslobodnych ovladacov grafiky a wifi? dakujem
            • Re: sabayon 05.03.2009 | 23:00
              miky   Návštevník
              ovladace prichadzaju uz s instalaciou,
              Synaptic nepozna, ma vlastny system zvany Entropy. Ma 2 casti: graficku (Spritz) a textovu (Equo).
              Okrem toho je mozne pouzivat emerge z Gentoo kedze Sabayon je postaveny na Gentoo. Neoporucam kym nevies presne co robis.
              Kombinacia Entropy a Emerge robia zo Sabayonu silnu zbran. Nie je dokonaly, pre mna je ale najlepsi.