100% CPU a stabilita
Chystam sa mat par dni drzat procesor na plnom vykone t.j. ~100% nepretrzite, otazka znie ako to ublizi (ak to ublizi) mojmu procesoru.
No nepretrzite nie je az taky presny vyraz planujem ho na vecer vypinat. Denne by mohol byt zapnuty 6-10 hodin. Neviem ci je to relevantne ale pouzivam slackware 12.1. Pripominam ze s PC budem normalne pracovat.
Mam skusenosti ze aplikacie v LInuxe dostanu tolko procesora kolko chcu ak je k dispozicii a ked si zaziada ina aplikacia proste sa odobere kusok z tej druhej ( nebite ma ).
No a tato aplikacia si pokial moze bere 100%:)
Co myslite aky to bude mat vplyv na hw a na stabilitu systemu?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Počas kompilácie jadra (100% asi 1,5 hodiny) som s počítačom normálne pracoval a nebolo veľmi poznať horšiu odozvu. Určite bude ale odozva o niečo dlhšia ako bežne, ale nie je to strašné.
otazka je ci naozaj je dolezite aby to slo na 100% a nestacilo by 60-80% kde sa uz budes pohybovat na udrzatelnej urovni?
ked renicnes ten process, tak to bude mat minimalny dopad na ostatne processy, za predpokladu ze ti nezahlti disk I/O
Ak by to predsa len moc horelo tak je nejaky sposob ako obmedzit ten proces?
cpufreq-selector -f ***(frekvencia v hz, napriklad 1800000 pre 1.8 GHz)
pre danu frkvenciu (zvacsa ich je 4-5 volitelnych)cpufreq-selector -g ondemand
pre navrat spat na povodne pridelovanie podla potreby2. procesor tak lahko nespalis, uz len z dovodu, ze obsahuje ochranu - procesor pri zvysenej teplote vklada "prazdne" instrukcie medzi normalne, cim znizuje vytazenie a teda aj zahrievanie. samozrejme vsetko plati za normalnych podmienok a pri funkcnom chladeni.
To je jak pytat sa ci sa auto nemoze pokazit ked pojde jeho konstrukcnou rychlostou.