ubuntu 8.04.1 notebook. jak som si aktualizoval jadro z 2.6.22 na 2.6.23 vymazal som cez synaptic stare linix-rescricted verzie (2.6.16 a 2.6.22), asi som urobil problem, od vtedy mi vesla grasika v 1280x800 ale loen 640x480. skusil som prerobit xorg.conf doplnenim mojich rozmerov, ale nepomohlo, od vtedy sa mi nabootuje ale prihlasovacie okno sa nezobrazi, tmava obrazovka, ani ctrl+alt+F2 nejde, ide mi iba recoveri mode, pomocou "mc" som si vymazal xorg.conf1 a xorg.conf ~. Urobil som chybu. jak to viem napravit?
Sorry ale ak si si vymazal xorg.conf tak to je sila :-)
Ale neva, na Ubuntu lahka pomoc: sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg tento prikaz zadaj do terminalu a mal by system vygenerovat novy xorg.conf. potom spustit X-ka prikazom startx, resp. resetovat PC a maly by X ka nabehnut v zakladnom nastaveni.
Btw. ten prikaz je napisany v komentaroch suboru xorg.conf
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Inac ked sa ti take nieco stane ze si napr. vymazes xorg.conf tak si mozes dany konfigurak prekopirovat z beziceho liveCD z ktoreho si system instaloval.
A Ubuntu myslim ze netreba preinstalovat ako pises nizsie, vzdy by sa malo najst riesenie.
A ten napad z live cd je dobry. idem to skusit. Ale na Live CD sa mi zda ze je stare jadro 2.6.24-16, myslis ze mi to pomoze, ked skopirujem (nahradim) xorg.conf? ano mam nahradit cely subor ect/x11?
Inak, odporucal by som ho skopnut z livecd a nastavit frekvencie pre monitor.