iny monitor, iny pohlad na vec
Ten je na vysvetlenie jednoduchy - zmenil sa mi (dufam len prechodne) monitor z LCD na CRT. Takze mam na stole tu taku obrovitansku skatulu.
Problem je (ako inak) so zobrazovanim. Co musim urobit, aby mi monitor fungoval OK? tym myslim rozlisenie 1280x1024 pri 75Hz? Maximum sa mi z toho da vyzmykat 1024x768 pri 50Hz, co je nieco hrozne...
vypis z konfiguraku xorg.conf:
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSection
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
prikaz som spustil a "naklikal". restartoval som PC a ten sa pustil v 800x800, viac to neslo :(
takze som pozrel nastavenie ovladacov, kde som nasiel ovladac na moju nvidiu deaktivovany. dal som aktivovat, restartoval som a som tam kde predtym - 1024x768 pri 50Hz.
nejaky dobry napad?
kolieska pisu toto:
24690 frames in 5.0 seconds = 4937.866 FPS
24610 frames in 5.0 seconds = 4921.899 FPS
24683 frames in 5.0 seconds = 4936.449 FPS
teda rovnako ako predtym. grafika teda funguje ok, no monitoru sa nieco nepaci... je to nejaky rellisys. vo windows zvlada aj 1600x1200
v subore mam toto:
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSection
typ monitora: relisys F708
Toto by ti malo pomoct, je to trosku zmetocne napisany ale hadam sa vysomaris. Ale to o displayconfig-gtk asi uz neplati, to je z noveho Ubuntu uz vyhodene. takze klasicky po starom iba nastavit xorg.conf, co je podla mna najjednoduchsie a najlepsie lebo ten displayconfig-gtk aj tak nastavil ten monitor nie najlepsie.