network password manager
existuje nieco ako "network password manager" pre linux?
Teda existuje jeden server, kde sa ukladaju hesla. Uzivatelia sa pripajaju na server a mozu si prezerat iba hesla, na ktore maju prava
Je jedno, ci to bude s GUI, alebo bez
thx
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ak Ti ide o centralnu autorizaciu, tak sa pozri po trojhlavom psovi ktory strazi zahrobie. Tak sa ten projekt vola.
1. existuje nejaka firma
2. pracuje tam pomerne vela ludi
3. firma ma 5 serverov
4. na kazdom serveri je ine heslo na roota, mysql_roota, atd.
5. niekde tie hesla musia byt ulozene
6. niektori zamestnanci potrebuju pristup k heslam
7. kazdy zamestnanec ma ine prava na ulozene hesla (prava prideluje administrator)
predpokladame, ze tie hesla v NPM budu ulozene kryptovane
Ty sa vsak pytas na centralizovanu uschovnu hesiel. Pokial este pridas podmienku ze nebude potrebne mat ulozene udaje kryptovane asynchronne, tak to strati zmysel (spravca takej databazy to rozluskne ako malinu a nasledne bude mat pristup vsade). A pokial ju pridas, tak to hravo nahradi hociaky password manager ktory je na disku aj s malou databazkou. Heterogenita takejto technologie stazi mas hack.
Ale aby som napisal k veci, taku aplikaciu ako chcs nepoznam. Nie ze by som take zadanie nenakodoval za par minut (ak by sa mi chcelo, - jedna databazka, zopar tabuliek a referencii, nejake jednoduche rozhranie a za priplatok granty len na uzivatelove vlastne data na urovni databazy), ale nevidim v tom prinos a povazujem to skor za nebezpecne. V dnesnej dobe su uz ine standardy.
Kazdopadne thx za info a postrehy :)
To len aby nenastala mylka :-)