LinuxFEST Bratislava - Marec 2009
inak dake info sa da najst tu: http://www.linuxfest.sk/
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ale domaca stranka projektu je po grafickej stranke jedna katastrofa, standardny vystup z pravekeho frontapage-u vyzera lepsie ...
sorry za OT, ale nemozem si pomoct
len tak btw, stranka greenie bude zanedlho vyzerat nejako takto...
mikulas, vlacik. len tak ak by sa nahodou niekomu chcelo ist z kosic ci popradu autom... :)
rad by som zobral hru battle for wesnoth ci prehlad greenie. alebo zaklady linuxu (co minule nedopadlo moc dobre).
uvidime, uvidime...
rozhodne ale pridem.
nasiel som vlak z LM do lamaca s predstupom na hlavnej stanici v BA
ale tak ozvat sa cez IM mozes, budem rad :)
Rozmyslam,ze by som sa isiel pozriet..
Vazne koketujem s myslienkou, ze tam konecne pridem pozriet a ked tak pojdem asi tiez vlakom z Leopoldova (kde byvam).
Lubor (alebo aj hocikto kto pojde cez lp vlakom) ked tak sa mi ozvi(te) na icq 327803168.
Odchod autobusu č. 21 zo zástavky Mlynské nivy (autobusová stanica) je o 8:20
Na zastávke SAV prestúpte na č. autobusu 83 o 8:29 Táto zastávka sa nachádza pod vlakovou stanicou. Vystúpte na zástavke Alexyho. Cesta trvá asi 16 minút.
tak sa nepytajete ako sa tam dostat :)
k webstranke - momentalne potrebujeme ludi co si spravia prednasky (najlepsie daco zaujimave) a nie riesit modru a zelenu farbu.
prihlaste sa na linuxfest@linuxfest.sk (meno + tema) - a do 2,3 tyzdnov poslite relase kandidata prezentacie :)
dik
samox86
inak ako prvy s prednaskou sa hlasim ja :)
prednaska o hre battle for wesnoth. trochu spomenute co to je, ako to funguje a co s tym moze hocikto robit...
ale na margo tych listkov, kedysi som trhol rekord dve hodiny z race na koniec dubrafky co je viac ako dvojnasobok trvania bez grafikonu (tou istou eletrickou). prepytujem, ze porucha ani zapcha nebola, len vodic si daval nacas. meskanie je bezne tak ako je vynimocna presnost pri mhd. otazkou je len velkost odchylky a kvalita cestovania.
jednym slovom: dungeon.