obnova súborov na ext3
rm -f *.*~
teda zmazaní duplicitných súborov som
rm -f *.*
zmazal všetko
dajú sa súbory obnoviť?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ak je to ext2/3 tak je to dost velky problem
http://lists.linux.sk/pipermail/linux/2008-January/039594.html
ak si tam nemal naozaj, ale naozaj dolezite data, tak ti nestoji za to snazit sa ich obnovit.
ale ak by sa ti to podarilo daj nam prosim vediet.
Neboli to až tak dôležité dáta, aby so ich musel za každú cenu spať. Niečo je na zálohe...problém ten že cca pol roka starej :-)
--namontovať ako ext2, a následne opravovať na ext3 môže viesť k väčšej škode ako osohu.
--ext3undel vyzerá zaujímavo, ale nemám ho v repozite distribúcie a inštal balíka z www stránky hádže chybu, teda asi pozriem neskôr.
--ako sa ale píše na jednom z odkazov, som skúsil vyhľadať cez
ext3grep podľa howto:
ext3grep
Aj ked som pôvodne zmazané neobnovil... ext3grep asi bude cesta ako prípadne (pri inej príležitosti :-) ), ich dostať spať.
http://www.linuxos.sk/KnowledgeBase_show_entry/148/index.html
http://freshmeat.net/projects/ext3undel/?branch_id=74825&release_id=280489
Naistaloval som ho a pustil v terminaly
sudo ext3undel
Spytal sa ma odkial chcem obnovit a kam obnovit a este aky format suborov, ked zadas everything
tak hlada vsetko. Vysledky zatial nemam...
[sudo] password for litong:
Please select the ID of the FileSystem to recover from:
ID| Type | Device | MountPoint | Size
--+--------+----------------+---------------------------------+----------------
1| ext3 | /dev/sda1 | / | 71G
2| fuseblk| /dev/sdb1 | /media/HP_RECOVERY | 112G
Please select the file system to store the recovered files to.
(This must be on a different device than you restore from)
ID| Type | Device | MountPoint | Size
--+--------+----------------+---------------------------------+----------------
2| fuseblk| /dev/sdb1 | /media/HP_RECOVERY | 112G
Destination ID: 2
Please specify the type of file(s) to recover. This is usually the
extension of the file (jpg, wav, mpg) or 'everything'.
FileSpec (everything): everything
* Cleaning up...
* Using PhotoRec v6.9
* Recovering files of type 'everything' from '/dev/sda1' to '/media/HP_RECOVERY/recover'.
* File System on source drive: 'ext3'.
* Prepared command:
photorec /d /media/HP_RECOVERY/recover /cmd /dev/sda1 partition_i386,options,mode_ext2,fileopt,everything,enable,search,freespace
Ready to go (y/n)?
Unfortunately, we cannot automatically obtain the name of a deleted file
from Unix file systems - since the connection between the iNode (which
holds the MetaData, including the file name) and the real data is dropped
on deletion. However, we can obtain a list of names from the deleted files.
Do you want to display a list of possible file names (y/n)?
Dal som Y a hodilo mi to všetko z priečinka /lib no dokumenty, videá a obrázky obnovil všetky, dokonca našiel aj strašie zmazané, tie sú samozrejme poškodené a achívy zip a rar tiež.
..
kedze obnovovanie sa prerusilo z dovodu nedostatku miesta, tak nieje komplet .lenze chcel by som vediet ,kedze subory maju 1 nazov + lisia sa iba cislicami ako najdem ten moj co potebjem plus asi 3 filmy ktore som tam mal :-)...
obnovilo asi 300adresarov a vnom miliardy suborov :-) a vravim obnova sa prerusila...
vdaka..