Mám malý problém. Píšem ročníkovú prácu a keď chcem spraviť v dokumente nejaké zmeny, napr. zmazať slovo, automaticky mi celú vetu označí ako hypertextový odkaz a nejde to vypnúť alebo neviem ako.
Prosím pomôžte, lebo namiesto písania stále bojujem s dokumentom.
Kde vypnem, aby to automaticky nenahadzovalo hyp. odkaz.?
PC Intel Core2Duo {3200}, 2GB RAM, ASUS Nvidia GTS250 1GB, 1 TB HDD, MB ASUS P5QE-L / NTB Fujitsu Lifebook AH512
Podle mě to není žádný odkaz, ale zaznamenávání a zobrazení změn v dokumentu. Zobrazování vypneš pomocí Úpravy | Sledování změn | Zobrazit, ve slovenské verzi to bude pojmenované nějak podobně.
ee je to modrým podškrtnuté a označené ako hypertextový odkaz a priradí k tomu adresu, ktorú mám niekde inde v dokumente, ako zdroje.
Už som to vypol v automatických opravách, ale aj tak akékoľvek vloženie textu cez shif+insert označí ako hypertext.
PC Intel Core2Duo {3200}, 2GB RAM, ASUS Nvidia GTS250 1GB, 1 TB HDD, MB ASUS P5QE-L / NTB Fujitsu Lifebook AH512
Chlape ale to bol len príklad. Keď to mažeš tak sa to posúva na celú vetu a navyše ak to chcem znovu napísať tak je to rovno takéto.
Asi bola chyba, že som najprv do dokumentu vložil zoznam použitých odkazov a potom som nad to začal písať.
Lenže ja nestojím o riešenie kde budem mazať niečo čo v texte potrebujem a už to tam mám.
Uvítal by som skôr možnosť nastaviť formát strany ako čistý text bez nejakých automatických nastavovaní hyperlinkov.
Stano dikes. Tak toto fakt pomohlo. Aj keď je to pritiahnuté za vlasy, ale aspom nejaké riešenie.
Dúfam, že sa na linuxfeste stretneme. Síce v ten deň odovzdávam túto prácu, ale do obeda by som to mal stihnúť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Už som to vypol v automatických opravách, ale aj tak akékoľvek vloženie textu cez shif+insert označí ako hypertext.
Takto to vyzerá klasicky tu
a takto po tom čo som za vetou zmazal bodku.
Pre istotu som vypol aj to sledovanie zmien a nič. Stále to robí.
akoze keby si pisal www.prikladnastranka.sk tak pochopim... ale toto?
Asi bola chyba, že som najprv do dokumentu vložil zoznam použitých odkazov a potom som nad to začal písať.
Uvítal by som skôr možnosť nastaviť formát strany ako čistý text bez nejakých automatických nastavovaní hyperlinkov.
inak casto som kombinoval OOo s leafpadom - skopirovat do leafpadu, skopirovat z leafpadu, akekolvek formatovanie zrusene...
Dúfam, že sa na linuxfeste stretneme. Síce v ten deň odovzdávam túto prácu, ale do obeda by som to mal stihnúť.