Chcem sa spytat ci mam nieco zle nastavene ked chcem na kluc nakopirovat subory ale kopiírovanie sa spusti az o 30 sekund a dokonca ani neviem kedy kopirovanie prestane. Zistujem to len pomocou led diody na kluci. Dnes ma to fakt dopingovalo ked som moju 6 hodinovu pracu odoslal na kluc a nakoniec som zistil ze ta praca tam vobec nieje. Nakoniec som to hodil na priatelkin notebook a dal som skontrolovat kluc. Ten tuto pracu hodil do priecinka FOUND000 . A kedze praca sa sklada zo 700 obrazkov tak k 700 suborom bola pripojena nejaka divna pripona. Ked som si ich premenoval na jpg tak vacsina tychto obrazkov sla normalne otvorit. A Windows este taral ze som kluc vytiahol skor ako sa stihli vsetky data ulozit. Tak preto sa pytam ako mam zistit ze na kluc sa uz nic neuklada ked kluc uz neblika. Pomoze dakto ?
umount
mount -o remount,ro
>na kluc a nakoniec som zistil ze ta praca tam vobec nieje
ano, subory na usb klucoch zvyknu "zahadne miznut" pokial klucik po dokonceni kopirovania korektne neodpojite.
kluc sa odpaja tak ze kliknete na jeho ikonku pravym tlacidlom a vyberiete moznost "Odpojit disk". V prikazovom riadku to mozete vykonat pomocou prikazu
umount
.Kluc obvykle blika ked na nom prebieha citanie alebo zapis. Vtedy sa nema odpajat. A nema sa odpajat ani ked neblika. Ma sa odpajat az ked je unmountovany .
V KDE aj gnome sa to dá v pohodlne naklikať. (myslím že to je vlastnosť hal a d-bus)
ked nedas bezpecne odpojit tak si v háji! aj vo Viste podla toho co viem !