Pidgin
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
apt-get upgrade - aktualizuje
ak chces aktualizovat iba pidgin, tak si otvor synaptic a rob to cez to. ale novsiu verziu tam v tomto pripade nedostanes. potrebujes stiahnut baliky z getdeb
najradsej by som cez terminal..ale neviem prikazy. Musim sa pri instalacii cez terminal najprv dostat do priecinka kde su baliky ulozene, alebo je to jedno a system si ich najde sam?
Skusala som sudo dpkg -i ./*.deb , aj som skusala jednotlive nazvy balikov..no vzdy mi vypise ze :
nemôže vstúpiť do archívu: No such file or directory
Počas spracovania sa vyskytli chyby:
./*.deb
Vopred dakujem.
p.s. prosim tak jednoduchsie.. :-)
daj si Hladat pidgin, oznac ho na instalaciu a potom len pouzit
apt-get upgrade
a sa jej obnovi nie?
Závisí na: libpurple0 no nebude inštalovaný
Závisí na: pidgin-data (<1:2.4.1-z) ale bude sa inštalovať 1:2.5.5-1~getdeb1
mam pokracovat?
:-(
A k tej konzole:
prikaz
sudo dpkg -i balik.deb
pripadne viac balikov naraz
sudo dpkg -i *.deb
(nie /*.deb) funguje len ak si v spravnom adresari (teda tam kde su tie baliky ulozene)
Dostanes sa k nim v konzole prikazom
cd /cesta/k/stiahnutym/balikom
cize napr.
cd /home/mrnka/stiahnute_z_netu
cestu si uprav podla tvojej situacie
prikaz sudo dpkg -i *.deb
nainstaluje vsetky deb baliky ktore su v danom adresari ( pisem to len preto , ak tam mas aj ine baliky, ktore nechces instalovat tak sa tymto prikazom nainstaluju)
ale opat hlaska a neviem co dalej..
Voľby označené [*] produkujú rozsiahly výstup - použite `less' alebo `more' !
dala som more
usage: more [-dflpcsu] [+linenum | +/pattern] name1 name2 ...
co to chce? co tam mam dat?
vdaka
sudo dpkg -i libpurple0_2.5.5-1~getdeb1_i386.deb libpurple-bin_2.5.5-1~getdeb1_all.deb pidgin_2.5.5-1~getdeb1_i386.deb pidgin-data_2.5.5-1~getdeb1_all.deb
mam hardyho ..
pouzivam NB s intelom
kazdi nainstaluj zvlast ze na kazdy dva krat kliknes :)
podarilo sa mi nainstalovat dva baliky..
libpurple-bin_2.5.5-1~getdeb1_all
pidgin-data_2.5.5-1~getdeb1_all
tie dalsie dva nejdu.
ta ista chyba.. error dependency...atd
co teraz?
Note:Please remove your current version before installing the new version.
Odinstalovala si povodny pidgin pred instalovanim novsieho? (tam vidim problem so zavislostami)
pisu ze odinstalovat a v tych comments pisu, ze netreba odinstalovat:-)
ale pidgina v menu/ponuke nemam..tak som ho asi uz odinstalovala
:-)..ale asi nechtiac..
musela sopm odist do prace, takze budem v tom pokracovat potom:-(
a instalacia nejde pokracovat.. to tlacitko "nainstalovat" je neaktivne:(
viem ze predtym som v pohode instalovala debovske baliky..ale teraz to nechce ist..
ja neviem ci nemam akosi nieco s hardym..
ale neviem co:(
Pises o libgadu3, mas to nainstalovane? (pozri v synapticu). Predpokladam ze si stiahla spravny pidgin pre UBU HARDY
http://www.getdeb.net/release.php?id=3960
oznacila som baliky v synapticu a dala preinstalovat
no stale ta ista chyba.
asi je to and moje sily:(
to mam pouzivat tie hnusne dozy? :(
takze sa na to doma pozriem este raz
najprv znovu odinstalujem..staci cez konzolu ci cez synaptic?
Pidgin 2.5.5 - Monday, 02 Mar 2009 11:18:13 CET - View Comments(36)
For: Ubuntu Hardy (32 bits)
stiahla som to na novo a instalacia isla v pohode:)
dakujem za pomoc a trpezlivost:)