Starý OpenOffice.org Impress - malý postreh
Vlani som kamošovi (totálny analfabet, pokiaľ ide o PC) nainštaloval starú verziu pre Win, ktorú som kúpil spolu s užívateľskou príručkou, konkrétne OOo-1.1.3. Keď som videl, ako svižne sa mu premietajú prezentácie, vyskúšal som to tiež, samozrejme verziu pre Linux zo zdrojových kódov (aj tá je na tom CD) a dá sa to označiť ako veľký úspech. Prezentácie síce nefrčia tak plynule ako v MS PowerPoint, zvlášť ak sú v nich postupne sa pridávajúce písmenká a tak, tie naskočia niekedy až po kliknutí, ale v porovnaní s najnovšími verziami (OOo-3) to je neuveriteľná svižnosť, či už pri prechodoch medzi snímkami alebo pri poskakujúcich textoch a animáciách.
Toto je len taký malý postreh ohľadom toho, že nie vždy sa oplatí mať najnovšiu verziu.
Táto staršia verzia sa ešte stále dá nájsť aj na internete, môžete mať naraz nainštalovanú najnovšiu verziu spolu s touto staršou, po inštalácii sa staršia verzia nezávisle pridá do menu ako osobitná položka bez vplyvu na novšiu verziu.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Na druhej strane - OOo-1.1.3 nedokáže rozlíšiť ODF, má iné vlastné staré formáty, OOO-1.1.3-Writer nedokáže načítať všetky písma z /usr/share/fonts, ale pokiaľ ide o rýchlosť Impress-u, tak sa oplatí vyskúšať verziu starú 5 rokov. Je to oveľa menší balíček, možno aj preto tá svižnosť.
Problémy se startem OpenOffice.org
Narazíte-li na problémy se startem OpenOffice.org v Mandriva Linuxu, nejčastěji bývají kupodivu na vině problémy se sítí. Projevují se tak, že OpenOffice.org startuje velmi dlouho či odmítá startovat úplně. V první řadě zkontrolujte a opravte nastavení sítě, viz kapitolu „Síť a Internet, str. 270.
Koniec citátu. Ale čo tam treba nastaviť, to som nezistil a radu som nenašiel ani na nete.
Citujem - Total size: 612.44 megabyte.
priamo z pramena je to o dost menej. samozrejme iba kvoli ppt je aj tych cca 170 prilis. pptviewer sa mi prednedavnom na wine nepodarilo rozbehnut, ale po dnesnom impulze ... uz ide!!!