mam problem dnes som nainstaloval aktualizacie mam Ubuntu 8.04 vsetko krasne fugovalo potom som vypol pc neskor ho zapol a zrazu som sa nemohol ani prihlasit heslo nebralo tak som ho cez recovery mod opravil ale som zmenil root heslo na ine no to je asi dost velky problem ale tak nastartoval som to zmenil heslo na mojom ucte zapol moj ucet a nabehli iba ikony a nabehla dokonca mozila ale panely a applety a scripty nic sa stoho nezaplo iba cista plocha bez panelov neviete niekto vcom je problem ? skusal som aj cez recovery mod obnovu grafickych casti ale nepomohlo to ked som zapol Gnome zachranny mod tak vsetko krasne nabehlo ale pod normalnym nie mam dojem ze zachranny nespusta scripty aspon tak to pisalo prosim vas pomozte mi je to dost surne
chmod -R 777 data
chmod
alechown -R novy_user data
- btw. za vykreslovanie plochy v Gnome je zodpovedny nautilus ...
- paradoxne je, ze toto sa mi uz raz stalo, a vyriesil som to takto jak ponukame mi. Avsak vtedy som bol na ubunte, zda sa ze je to klasicky problem blbunty
chmod -R 777 data
2. niekde treba zacat a pri presuvani/premenuvani su ~/.gnome2 ~/.gnome2_private priam prezidentski kandidati na odstrel. a potom ~./.nautilus, ~/.gconf, ~/.gvfs ...
3. a ked tak pozeram, co v tom home mam ... aha, nejaky .xsession-errors, co je log, v ktorom sa tiez zvyknu hladat odpovede