prosim o pomoc
ak by mi vedel niekto poradit ako tam dostanem xp s tym mam celkom skusenost aj som uz instaloval,len teraz ked vlozim disk z xp vobec nic sa nedeje
prosim o radu ako dostat linux z pc a dat tam xp
vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ale ok , ak vlozis disk "z" XP(predpokladam ze tam malo byt s :-) ) , tak sa uisti ci je napalene ako bootovatelne cd, a potom uz si poradis :-)
alebo
zozen si nejaku pohodovu distribuciu a urob to iste ...
ale tu mi to vobec nefunguje
a ohladom fora ja si myslim ze je to na mieste,lebo moj problem je linux :)
neviem co za distro tam davaju ale pekne im je*e ....
-ak mas pc len na beznu pracu( www, word, filmy ) tak zbytocne xp ... ak chces mastit hry tak ok ...
p.s. heh je pravda ze linux je problem ale tak trosku z druheho konca :-)
1) dat tam niektoru modernu distribuciu linuxu, ktora nielen vyzera lepsie ako XP, ale je aj uplne bezpecna a sikovna. odporucam napriklad greenie, mandrivu ci opensuse. ich porovnanie je v nasej databaze znalosti
2) hodis si namiesto toho XP
ale neviem ako,lebo s linuxom ja sam asi tazko pohnem
mam taky pocit, ze ty ani len netusis akym tlacitkom sa dostat do Biosu. Vravel si, ze vies instalovat OS, tym padom vies, ze musis mat v Biose nastavene najskor boot z CD/DVD mechaniky, a tym padom si sa uz predtym dostal do Biosu(mozno). Chcem ty povedat ze Linux nema vplyv na Bios v tom zmysle, ze ti nedovoli vstupit do Biosu ...
Takze ake su tvoje moznosti, ked chces dat Linux prec :
1) zistit z papierov od zakladnej dosky ako sa dostat do Biosu (za predpokladu ze tie papiere mas)
2) zizstit si to z netu, ist na stranku vyrobcu, zatat typ zakladnej dosty a otvorit si knej dokumentaciu, alebo nieco podobne (za predpokladu ze vies aku zakladnu dosku mas) a predpokladam ze mas aj ine PC doma, kedze sem pises
3) skusat naslepo klavesy, ktore ti poradili vyssie
4) Aj ked sa ti podari dostat to Biosu a nabootovat XP, disk mozes mat naformatovany ako ext3 a neviem ci XP to zvladne preformatovat (tiez len za predpokladu, ze nemas disk rozdeleny na viac particii a jedna z nich je ntfs)
Inak povedane, musis sa dostat do Biosu za kazdu cenu ...
Ked tam mas root@localhost, skus napisat "startx" bez uvodzoviek. Ak ti nabehne graficke rozhranie (o com pochybujem, asi tam ani neni nainstalovane), mozes sa pobavit v Linuxe.
Ak tam chces XP, tak si ho nainstaluj. Ak ti to nejde, daj to niekomu, kto to zvladne. Tvoj problem je len to, ze nevies nastavit first boot device na danu DVD/CD mechaniku.
Prečo nechceš používať Linuxovú distribúciu ? Veľa sa naučíš a menej zdegeneruješ.
:-)
Neodpovedáš na môj komentár. Čo sa stalo ?
:-)