crc error - system halted
pri jednom z restartou mi system nenabehol a dozvedel som sa iba hlasku: crc error - system halted
moja prvotna myslienka, ze to pojde cez starsi kernel, alebo druhotna, cez recovery zlyhali a widly mi nastartovali iba v safe mode.
spustit system z cd alebo usb tak isto zlyhalo v podstate s tou istou xybou. vyskusal som vybrat aj hardisk a nabootovat s cd alebo usb, ale stale to iste.
v snahe zaxranit co mam na hdd som skusal asi tisic krat restartovat a niekolko krat sa mi naozaj podarilo ubuntu nahodit, ale pri zaxranovani dat mi to stale mrzlo a kym sa mi to opat podarilo nahodit, preslo niekolko restartov.
nemam ani najmensej sajny, co tomu moze byt a co s tym mam spravit, aby sa mi to nejakym sposobom podarilo reinstalovat. este som neskusal kompletne to naformatovat alebo inu podobnu drasticku metodu v zufalej snahe, ze sa tu niekto s takymto problemom uz stretol a poradi mi ako si zaxranim to co mam na diskox.
vazim si kazdu radu alebo napad. dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
zatial som pokrocil aspon trosku. spravil som memtest86, resp. som to nexal bezat celu noc a sice netusim co to pise, ale je tam more cervenyx errorov. tak som skusil povytahovat postupne ramky a zda sa, ze jedna ramka je vadna. system ju sice najde, aj s nou sem-tam ide (ako pisem vyssie) ale nie tak ako by to malo ist.
medzitym som prisiel na to, ze ked sa pokusim nabehnut widly, tiez idu iba xvilku a potom to konci modrou obrazokou smrti, ktora tiez hovori nieco o ramke (okrem spusti jednotiek a nul a inyx cisiel).
zda sa, ze by to naozaj mohla byt ta ramka, alebo nieco spojene s ramkou.
zrejme to bude jedna z ramiek. od rana ix skusat striedat a s jednou mi to robi a druhou nie. neviem si predstavit, co ine by to este mohlo byt.
zrejme objednam dve nove 2 gb ramky a snad to bude dobre. laptop je sice takmer novy a v zaruke, ale za tyx 40 eur, co ma vyjdu 4 gb ramky nebudem cakat mesiac na to, kym na to prijdu v service a vymenia ix :))
je to vadna RAM
prehadzujem 3 RAM-ky medzi win-om a ubuntu, aj win mi blbol, a nevedel som preco.....
teraz ta ram uz nejde vobec, akonahle date novu, system pofici ako ma...
POZOR! po tejto xybe mi neslo SSH, treba sa prihlasit fyzikcy po vymene ram-ky, az potom ssh naskoci!