vsetko nabehne v pohode ale klavesnica ani mys nereaguje.. proste nemozem nic robit..
ked vsak stlacim napr. ALT+F1 skoci mi obrazovka a vsetko je pasikate, zeleno-fialove.. ako keby mi vypadla grafika.. nemozem sa dostat ani do textoveho rezimu lebo sa mi stane presne to iste.. jedine ked ho spustim v recovery mode.. tam sa dostanem aspon do textoveho rezimu
skusal som prepisat xorg.conf zaloznou kopiou aj na riadku Driver v sekcii "device" zmenit "vesa" na "nv", taktiez som skusal
dpkg-reconfigure xserver-xorg
ale nepomohlo.. este neake zistenia:
v xorg.0.log je na poslednom riadku toto
(EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)
ked bootuje ten recovery mode tak tam zobrazi
*Starting Basic networking...
ifup: failed to open statefile /etc/network/run/ifstate: No such file or directory [FAIL]
neviem ci to ma s tym nieco spolocne ale aj tak..
som v koncoch.. dakujem za rady
btw pouzivam Ubuntu 8.10 na desktope
sudo /etc/init.d/hal restart
pripadne ho vypnúťsudo /etc/init.d/hal stop
a znova zapnúťsudo /etc/init.d/hal start
.Akú máš grafickú kartu na tomto PC. Asi budeš musieť prekonfigurovať xorg.conf, alebo spusť radšej X -configure on za teba nakonfiguruje xorg potom ho len naedituješ (vim, nano neviem čo používaš). A otestovať X -config (súbor). Nakoniec to stačí len prekopirovať do /etc/X11 príkazom
cp (napr. /root/xorg.conf.new) /etc/X11/xorg.conf
xorg.conf
vsetko z"nv"
na"nvidia"
.. vypol som GDM a potom spustilX -configure
a teraz mi funguje klavesnica, ale mys a zvuk nie.. neviem.. je to tu cele dajako dos*ane :(PS:Toto sa ti stalo po update? Myslim, ze bola nejaka zmena v xkach ohladom vstupu.
tu je vypis
Xorg.0.log
http://www.pastebin.sk/sk/13042/inline/
a tu
xorg.conf
http://www.pastebin.sk/sk/13044/inline/
xorg.conf je dost cudny. Upresni, co ti nefunguje.
a presnejsie mi nejde zvuk a mys
# alsaconf
a nastavenie hlasitosti
# alsamixer
A ohladom mysi. Mas USB, alebo PS2 ?
Este by som mozno skusil nainstalovat xserver-xorg-input-mouse, ale to by pravdepodobne xorg plulo errory, ale za skusku nic nedas.
1.)Teraz by si mal odstranit v "ServerLayout" vsetky screen-y okrem "screen0".
2.) Zmaz vsetky monitory ktore maju Identifier vacsi ako 0, tzn. nechas iba monitor s Identifier "monitor0" (Section "Monitor")
3.) Teraz zmaz vsetky device s Identifier "Card" vecsim ako 0, okrem 0 jednu graf kartu si musis nechat. (Section "Device")
4.) Zmaz vsetky sekcie "screeen" s Identifier "Screen" vecism ako 0, okrem 0. (Section "Screen")
Teraz by si mal dopisat do Section "Screen0"
DefaultDepth 24
a do SubSection dopisatModes 1024x768 (to zalezi ake rozlisenie pouzivas)
A k tej mysi ja mam v sekcii InputDevice Option "Device" "/dev/input/mice". A funguje mi to
Odtestujes to tak ze si spustis
X -config /etc/X11/xorg.conf
nabehne ti obrazovka s kurzorom mysi, potom to vypnes stlacenimCtrl + Alt + Backspace
chalani.. dakujem za pomoc, ale asi sa na to vykaslem, pockam este tych 8 dni na Ubuntu 9.04 a potom to kompletne preinstalim
Uz ti zvuk funguje?
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
(initramfs)_
idem to asi komplet cele formatnut.. aj tak som tam mal iba paru MP3 a fotiek