Ubuntu 9.04 - nejde spustit instalaciu
Dnes som stiahol Ubuntu 9.04 a chcel som ju nainstalovat na jedno PC na ktorom bezi Windows XP. Po stiahnuti som ISO obraz vypalil na CD a nabootoval. CD mi nabootovalo, vybral som si jazyk a zvolil moznost 'instalovat ubuntu'. A vtedy sa stalo nieco zvlastne nabehlo mi toto a tak to uz aj zamrzlo. TO foto neje velmi kvalitne ale hadam pochopite o co ide. V tom windowse bol aj virtualbox. Tak som vyskusal nabootovat ISO obraz cez virtualne PC a tam mi vsetko fungovalo tak ako ma. Vtedy mi napadlo ze asi je zle napalene CD a treba to este raz napalit. Vyskusal som teda vo virtualboxe nabootovat priamo z tohto CD ale tam znova vsetko fungovalo ako ma, takze CD je vporiatku a to PC ten system tiez zvledne. Zvlastne je na tom to ze vo virtualboxe to vsetko funguje a ked to dam instalovat na ostro tak to nejde. Stretli ste sa stym uz niekto? Rad by som vedel ako to vyriesit pretoze je to velmi surne. Inac skusal som na tom PC spustat ubuntu 8.10 a 8.04 a obydve fungovali bez problemov. Je to chyba ubuntu 9.04 alebo je za tym nieco ine? Ak je chyba v ubuntu 9.04 tak tam budem musiet nahodit asi znova ubuntu 8.10.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skúšal si to ešte raz ? okrem to ho spomínaného prípadu.
Ako máš rozdelený disk , ake praticie ?
1. 20 GB - Windows XP
2. 20 GB - Windows 7 (o tom som v pispevku nepisal)
3. 80 GB - Priestor pre DATA
4. zvysok je nevyuzite miesto - tam som chcel nainstalovat ubuntu
Myslisl ze disky s tym maju nieco spolocne?
Nemal si nikdy problémy s diskom alebo s niečim iným.
daj F6 a vymaz tam posledne dva slova
btw aky mas hardver PC?
RAM 512 MB
skusim to s F6 a uvidim
S toho čo povedal mu všetko šlo až kým to nechcelo deliť disk
vyskusat ubuntu bez vykonania zmien vo vasom pocitaci
instalovat ubuntu
atd.
Tak potom alternate môže pomôcť
Zatial dik. :-)
Tak skus staršiu verziu