chcel by som dat uzivatelom do pozornosti, ze tim linuxos.sk si svojvolne MAZE z ich pohladu nevhodne komentare. je to podla mna uplne arogantne, najma, ked jedine, cim sa tu ohanaju pred vlozenim komentaru, je netiketa, ktoru moze mat kazdy s prepacenim u riti, lebo nie je zavazna. kazdy ma pravo si vyjadrit svoj nazor, ale pravo mazat, bez predchadzajuceho upozornenia, je podla mna uplna drzost, ked to chcete robit, tak vypracujte kodex slusnosti, alebo vseobecne platne podmienky pridavania tem/komentarov, pretoze aj uzamykanie robite svojvolne, i ked to mi je uplne jedno....takze sa spamatajte
v poslednej dobe to neslo dole vodou, iba sa meni struktura uzivatelou distibucii, kedze Ubuntu nainstalovat nie je problem tak sa do toho pustaju aj menej zdatny uzivatelia.
Ja som to zamkol, objavil sa tam fantóm Stanislava Hofereka, kvôli ktorému, ako iste vieš, si nemôžeme (linuxos.sk) dovoliť, aby sa tu ľudia kvôli nemu pomaly pazabíjali navzájom.
Osobne som na takomto webe za zbytočných príspevkov. Napríklad mi vadia príspevky typu +1, -1, a podobne, ja by som pridal ku každému príspevku button, že +1 (alebo -1) a nech sa človek vyjadrí tam. Nie že si pozriem nové komentáre a nájdem tam +1, +1, -1, +47 :-)
Prave preto sa daju zamykat vlakna diskusii :-).
samozrejme, ze su
Admini dostali povolenie odo mna lockovat diskusie, ktore by viedli k zbytocnym flamewareom a taktiez diskusie plne nadavok. Toto nepisane pravidlo fungovalo dlho roky, ale nebolo uplatnovane, pretoze nebolo treba. Zial, casy sa menia.
123 ide skôr o tú "filozofickú" stránku veci aktu mazania komentárov.
.
Naschvál som do NETIKETA pridal odkaz v záhlaví na originál Netiquette Home Page . Ten kto vie len trochu po eng. si tam prečíta všetko, aj keď v tomto prípade ja osobne mám výhrady voči výkladu a následného prekladu do sk, kde náš výklad sa tak trochu javí ako keby sa pridávali ďalšie slovenské zásady. Týmto oznamujem, že nechcem rozpútať žiadny flame, doporučujem si však naozaj prečítať originál.
:-)
Je zaujimave, ze ceske IT weby maju vyssiu kulturu.
A nepripomína Ti to reálny život ? Dni plné nenávisti, zášti a závisti. útechu z toho, že susedovi zdochne koza, decko, pes a mne NIE !! Ten pocit nadradenosti z toho, že mi výjde slovná equlibristika a cítim sa ako King.
.
Maor, časy sa menia, nastáva koniec Vekov, tak ako ich my poznáme, tie decká, ako píšeš, nám raz rozpárajú bruchá, veď čo ak im raz na diskotéke povedia v repe, že máme miesto srdca diamant ??!!
Pokoj s tebou a mier v srdci.
taktiez dalsim dovodom bola az casta anonymita, to znamena, ze prispevky neboli v mnohych pripadoch od registrovanych/prihlasenych userov. takze toto boli hlavne dovody, preco som zacal mazat niektore prispevky, popripade lockovat diskusne temy. ak sa to niekomu nepaci, jeho problem, myslim, ze sa tu najde viac uzivatelov, ktorym sa naopak nepozdava nevhodne spravanie vyssie spominanych userov (flamerov a pod.). Ked to bude takto pokracovat, moze sa lahko stat, ze sa toms a miro bendik nasrdia, pisat prispevky do fora budu moct len registrovani a prihlaseni uzivatelia a mozno sa zavedie obdoba karmy ako na root.cz, kedy si citatel bude vediet lahsie vyfiltrovat sajrajt od normalneho citania.
napisem este raz to, co som napisal pred par dnami ... nasa komunita je mala, mali by sme drzat spolu a nie sa triestit a hasterit. GNU/Linux je od sudrznosti. pokial nezvladate emocie a chovanie, vratte sa s5 k M$, tam si mozete dovolit zurit kolko chcete po zakupeni licencie ... lebo tymto stylom to daleko nedotiahneme a mozeme ist maximalne do prdele ... (pardon za vyraz) ... pokial si to chce niekto so mnou vydiskutovat, tak
pravidlo 1: admin ma vzdy pravdu a nikdy sa nemyli
pravidlo 2: ak sa admin pomyli alebo nema pravdu, v tom pripade plati pravidlo 1 ...
berte samozrejme s humorom a nadsazkou ...
a odpoviem ti, neberiem to tragicky, beriem to aj z pohladu novacikov, ktorych nezaujimaju hadky a vulgarnosti, ale uzitocne info.
Nechcem byť zlý, ale si si istý, že toto sa dodržiava? Nepoukazovali na toto niektorý "lepší" užívatelia Linuxu? Pretože i ja som zástancom toho, aby prišla otázka (tak ako má) a odpoveď na tému. Často sa však nájdu stály používatelia fóra, ktorý si nedajú ukradnúť zo svojich slov že tu nič neznamenajú lebo sú len flameri a ich názor je naj! Je mi lúto viacerých tých ktorý odišli, lebo aspoň oni sa snažily pomôcť tak, ako si to predstavuješ ty i ja. No to by šľak trafil asi tých, ktorý si nemôžu povedať zvoj názor, názor z off topic, len pre to, aby im v ukazovateli tej srandy v pravo pribudlo za príspevok +1.
borgcube
Elf neprovokuj, poukazat na problem sa da aj normalne.
- mozno mazanie nie je nasjpravnejsie v pripadoch, ked komentar predstavuje aspon jednu suvislu vetu, stacilo by len komentar "zbalit" a uviest dovod (1-2 slovny, resp. piktogram), kvoli comu. Mimoriadne zvedavi uzivatelia by si mohli takyto komentar rozbalit a nasledne svoju tuzbu po nevidanom nalezite ukojit. Autor zbaleneho prispevku by mal zas spaetnu vazbu a ak by bol troll, tak aj dovod na dalsi flame
btw. dovolim si mily citat zo Slovak-HOWTO=utechu pre postihnutych:
Ak nájdete v tomto súbore niečo, čo je nezlúčiteľné s vašim linuxovým presvedčením, napíšte najskôr do diskusie linux, potom sk-i18n, dajte príspevok na www.linux.sk a poohovárajte ma na #sklug. V prípade, že vás to neprejde, skontrolujte, či máte aktuálnu verziu a, samozrejme, až nakoniec, dajte mi vedieť.
"123", žiješ ešte ?
Som rád, že si nezanevrel na Seriál, veď vieš ....
BTW, ako sám vidíš, naši študentíci sa opäť predvádzajú :D
Úprimne hovorím. Ach, ako rád by som bol v pubertálnom veku (ale s týmto rozumom a skúsenosťami, samozrejme)!
;-)
;-)