po novej instalacii neide instalovat z .rpm suborov (Fedora 10)
mam taky problemik, ktory vystihuje predmet tejto temy, cize ked som si napr stiahol Operu vo formate *.rpm 2x som nato klikol, potom som dal install, zadal svoje heslo a po checking dependencies mi vyhodilo tuto chybu :::
http://img49.imageshack.us/img49/3610/chyba.png
Skusal som to aj s inym stiahnutym programom, napr nxClient/server, ale to iste ...
Mam taky pocit, ze mi chybaju nejake baliky, ktore umoznuju tu instalaciu z .rpm suborov ale netusim ake.
Viete mi poradit co treba doinstalovat ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.

rpm -ivh nazov_balicku.rpm
malo by to slapat ak neskoncis v pekle zavislosti :)
Ak sa jedna o uplne novu instalaciu tak doporucujem este pred tym skusit "yum update" ako root.
Fedoru 9 a 10 v zakladnej verzii bez update som nebol schopny vobec pouzivat mal som plno takzvanych zazracnych chyb po update to uz bolo ok a stal sa z nich pouzitelny system :)
Vieš Ninu, zo zvedavosti som kvôli Tebe navštívil linku Opery download, klikol na download a pri dotazovaciom okenku som si vybral, že chcem otvoriť ten súbor (rpm) pomocou
Package Installer.A všetko prebehlo O.K.Diky moc za radu, ten update som uz predtym skusal, ale ten prikaz zabral, takze sa mi program podaril v pohode nainstalovat
To dodoedo ::
Neviem ako je to mozne, ale aj tvoj sposob mi fungoval. Fakt nechapem ako je mozne ze z disku mi to nainstalovat neslo, ale ako nahle som to dal hned otvorit a nie ulozit na disk tak to uz ide a pritom som to mal v HOME adresari ...
No nic, poucil som sa, DAKUJEM Vam obom
povedal som si ze sa radsej spytam...
Dnes mi Feroda 10 vyhodila nejake nove BugFixex a je medzi nimi aj tento :::
X.Org X11 libX11 runtime librarylibX11-1.1.5-4.fc10(i386)
Chcem sa ktomuto spytat, ci mi to nerozhodi properitarne ovladace na graficku ???
rpmfusion-free/nonfree-releasebalíčky.:-)