po novej instalacii neide instalovat z .rpm suborov (Fedora 10)
mam taky problemik, ktory vystihuje predmet tejto temy, cize ked som si napr stiahol Operu vo formate *.rpm 2x som nato klikol, potom som dal install, zadal svoje heslo a po checking dependencies mi vyhodilo tuto chybu :::
http://img49.imageshack.us/img49/3610/chyba.png
Skusal som to aj s inym stiahnutym programom, napr nxClient/server, ale to iste ...
Mam taky pocit, ze mi chybaju nejake baliky, ktore umoznuju tu instalaciu z .rpm suborov ale netusim ake.
Viete mi poradit co treba doinstalovat ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
rpm -ivh nazov_balicku.rpm
malo by to slapat ak neskoncis v pekle zavislosti :)
Ak sa jedna o uplne novu instalaciu tak doporucujem este pred tym skusit "yum update" ako root.
Fedoru 9 a 10 v zakladnej verzii bez update som nebol schopny vobec pouzivat mal som plno takzvanych zazracnych chyb po update to uz bolo ok a stal sa z nich pouzitelny system :)
Vieš Ninu, zo zvedavosti som kvôli Tebe navštívil linku Opery download, klikol na download a pri dotazovaciom okenku som si vybral, že chcem otvoriť ten súbor (rpm) pomocou
Package Installer.
A všetko prebehlo O.K.Diky moc za radu, ten update som uz predtym skusal, ale ten prikaz zabral, takze sa mi program podaril v pohode nainstalovat
To dodoedo ::
Neviem ako je to mozne, ale aj tvoj sposob mi fungoval. Fakt nechapem ako je mozne ze z disku mi to nainstalovat neslo, ale ako nahle som to dal hned otvorit a nie ulozit na disk tak to uz ide a pritom som to mal v HOME adresari ...
No nic, poucil som sa, DAKUJEM Vam obom
povedal som si ze sa radsej spytam...
Dnes mi Feroda 10 vyhodila nejake nove BugFixex a je medzi nimi aj tento :::
X.Org X11 libX11 runtime library
libX11-1.1.5-4.fc10(i386)
Chcem sa ktomuto spytat, ci mi to nerozhodi properitarne ovladace na graficku ???
rpmfusion-free/nonfree-release
balíčky.:-)