wine,ubuntu,mafia,GMA3100
mam ubuntu 9.04 wine1.1.21 a mafiu (skousal som verziu 1 a 1.2) a po pociatocnych problemoch som hru nainstaloval a zapol, ale hra je nehratelna .Vyzera takto : 1 2 3 4 5 myslel som ze ubuntu ma v sebe integrovane ovladace pre intel. ak je tomu tak uz neviem kde moze byt problem. ked som sa pokusil nainstalovat nove tak som to cele pokazil a hra uz vobec nesla zapnut.
myslite si ze je problem s ovladacmi? ak ano ako ich bezpecne nainstalovat? mam GK intel X3100 neni to proste zlá grafika, ktorá to nespustí? skusal som hru spustit este s virtualboxom, ale tam sa ani nezapla Err. 4025. vo virtualboxe je grafický ovladač virtualbox, nie intel, tak som to ani neriesil.
BTW: mafiu som hral na XP aj na GMA950 aj ked to bolo pekne dávno
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
inac ak mas mafiu nainstalovanu vo windoiwse ( v dualboote ) tak to skus pustit priamo z XPckoveho disku
este to mozes skusit s parametrom -opengl (alebo tak nejak)
lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 03)
a este jenda vec ak sa pokusim zapnut mafiu cez terminal tak mi vyskoci error 4025, ten isty ako vo virtualboxe (ako je to mozne?)
inak pouzivam iba ubuntu a este tu mam virtualbox ked potrebujem nieco z winu.
/home/lofy/.wine/dosdevices/c:/mafia/Game.exe -opengl ale tu je ten problem ci uz sa hru pokusim spustit akokolvek inak ako jednoduchým klikom na ikonku hry vyskoci mi err 4025.
takze ked spravim jednoduchy spustac s prikazom /home/lofy/.wine/dosdevices/c:/mafia/Game.exe -opengl tak mi vyskoci err.
ked som skusil tvoj model (env WINEPREFIX="/home/lofy/.wine" wine "C:\mafia\Game.exel" -opengl) tak sa nic nedeje, skusim nainstalovat warcraft 3 aby som to porovnal.
ked dam do teminalu zas err
1. skopiruj na plochu spustac hry z menu Aplikacie->Wine->Programs->(asi Mafia)->Mafia ???
2. na spustac na ploche klikni pravym a daj Vlastnosti, kde v policku Prikaz dopises na koniec -opengl
3. Zavriet a spustit hru
cd som emuloval s gmount-iso
druhy sposob ako som to instaloval bol cez virtualbox, tak to bolo treba cracknut, aby to potom neslo.
vysledok je rovnaky (err) (win aj lin)
hra sa zapne iba dvojklikom na Game.exe cez wine c: browser, inak za kazdym err, aj cez ten spustac, uz som to tu pisal (pozrite si toto foto ,mozno som nieco prehladol)
na wineHQ.com ma mafia platinove hodnotenie, kazdemu to ide bez problemov
Myslel som, ze si hru instaloval priamo z cd a nie pomocou mafia_1.2-czech.run. Vyskusaj ju instalovat z cd.
Nie kazdemu to funguje, ja som Mafiu nerozbehal kvoli problemom s grafikou.
nainstalovat z cd mi neslo, trochu som na tom pracoval, nejake .dll som dal do system32, sice sa instalacka spustila, ale skapala, preto ten .run
skompiluj si novy kernel (najnovsi)
potom by to malo ist no trouble nahodit, ak uz tie ovladace nie su nahodou priamo v jadre
a planet penguin racer mi dava 10-20 fps 1280x800 (13" monitor). to je dost malo na tak nenarocnu hru.
Pises to s tou komiplaciou ako by to bolo nic... ja neviem kde zacat, mozem akurat na googli hladat ako sa to robi nakonec to aj tak doserem...
sa mi zda ze aj posledne dni to bolo v nejakom topicu spomenute (vratane jednoducheho riesenia)
vsetky problemy sa sami vyriesili, az na ten najvacsi a to ze ta hra sa nezmenila, ale uz ide spustit vsetkymi sposobmi ,ktore tu boli popisane, takze prikaz -opengl nezaral
tu je log z terminalu:
teraz co s tou mafiou?
hm??