Klavesnica v dosboxe
ak pouzijem zabudovany program keyb: keyb sk
tak sa nastavi slovenska ale qwertz klavestnica.
Ak sa to neda v dosboxe nastavit, existuje (oval) najaky ovladac (program) pre dos, ktory umoznoval pouzivat slovensku qwerty klavesnicu, lebo ja som nasiel jedine program keybsl, ktory nastavi iba qwertz.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
S dosboxom mam este jeden problem. Spustil som Warcraft II Tides of Darknes (aj s cestinou z www.cestiny.cz) a zvuk dost lagoval.
Myslel som si ze pomoze zmenit zvuk na Gravis Ultrasound. Neslo. Zistil som, ze dosbox nema v sebe ovladace, tak som ich vygooglil a skopiroval do C:\ULTRASND (v dosboxe). Potom som zvuk uz vedel zmenit. Z klasickeho pipania za zvuk zmenil na ovela lepsi polyfonicky ale stale lagoval.
Skusil som to potom na inom PC kde je windows xp. Pod win. dosboxom zvuk vobec nelagoval a isiel bez problemov aj gravis aj klasicky sound blaster.
Vo vystupe dosboxu som si vsimol: Dosbox akosi alsu nenacital. Tak som v dosboxrc nakonfiguroval port 128:0 a potom uz nevypisovalo tu chybu:
ale zvuk stale laguje. Co sa s tym da robit? Ako nastavit zvuk aby siel normalen plynule? A kde je problem? Na inom pc s win (s rovnakou verziou dosboxu) to islo bez problemov. Moze byt problem v zvukovke? Alebo linuxom dosboxe alebo v alsa ovladaci?