moblin ako dualboot
pouzivam win xp na NX6110 HP... ale ked chcem ist iba na internet alebo len daco rychlo pozriet tak by som sa chcel opytat ci by sa nedala nainstalovat nejaka distrubucie ako je napr moblin do dualboot. ci by to bolo s moblinom vobec mozne a ked nie tak neviete poradit nieco podobne?
dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
som odporucil nejake ine distro, napr. ubuntu, madriva, opensuse... cokolvek, vsetky sa daju lahko nastavit na
dualboot. Ak chces nieco na netbooky, tak potom UNR (ubuntu netbook remix) alebo easy-peasy. A ak chces nieco
veeeelmi rychle, potom snad presto: www.prestomypc.com - zadarmo je vsak len trial, licencia stoji 20$.
Skor napriklad http://slitaz.org/ alebo ine nenarocne minidistro. Je ich naozaj pozehnane dost na vyber.
nieco podobne som videl na nete na strankach thinkGOS.com vola sa to ze CLOUD a ide o nieco ako browser ktory je zaroven odlahcenym OS
bohuzial zatial je to len beta aj to len private, snad to coskoro uvolnia
na disk som ho sice neskusal instalovat ale z usbcka mu to trvalo hodne dlho (viem ze je to neporovnatelne), dlhsie ako napriklad slaxu
Mimochodom, podobne to robia aj tie kvaziOS na baze Linuxu ktore bezia zo suboru na NTFS particii. Len tam daju navyse o jednu systemovu vrstvu viacej.
PS.: nepredpokladam ze by chcel nieco na cinsky sposob, teda kartu do slotu s minimalnym OS (pravdepodobne emulujucu radic diskov schopny BOOT rutiny, nemal som to v ruke)ktory sa uz postara o zvysok. V tomto pripade o nakopnutie SW ktory to obnovi z nejakej zalohy. Viem ze je to v rozpore s poziadavkou, ale uviedol som to ako zaujimavu technologicku alternativu. A nepredpokladam ze by to niekto hackoval s prepalovackou :)
ked tak o tom pises asi si skusim ten slitaz alebo DSL nahodit na disk na net a pisanie dokumentov by to mohlo byt super ak to teda bude bootovat vyraznme rychlejsie ako bezna distribucia
oba na samostatnu particiu na ext3 filesystem a cas bootu je porovnatelny s bootom ubuntu na ext4 takze to nema zmysel
moje ubuntu bootuje do openboxu na ext4 okolo pol minuty
urcite by sa aj ten slitaz dal zrychlit ale to ja nezvladam
P.S. DSL sa mi zda ze nabootoval rychlejsie ako slitaz (osobny dojem)