distra a verzie soft. balikov
moja otazka:
ake distro pouzit pre najaktualnejsie balicky?
napr. debian ma dost stare... momentalne pouzivam debian sid, ktory je na tom lepsie...
o *bunta nemam zaujem :)
ako su na tom ine distra?
pytam sa lebo ked riesim nejaky problem, tak komunita pozaduje najnovsie verzie programov, co je niekedy dost problem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a debian "usntable-sid" neponuka najnovsie verzie ??
neviem ci je to este stale tak ale fedora bole jedna ztych co prinasali novinky a najnovsie baliky (to som pouzival este nejaku FedoruCore asi 3 odvtedy neviem)
a vzdy som si myslel ze unstable ma najnovsie mozne verzie balikov respektive take ako ma ubuntu
vie to niekto porovnat ?? myslim aktualnost repoziratov ubuntu(9.04) a debianu (unstable-sid) a najaktualnejsich verzii
aj ked nemusi to byt vzdy tak
a obcas som mal problem s niektorymi aplikaciami lebo najnovsie verzie padali alebo nefungovali ako mali, ale keby som mal cas hned by som si nahodil archa znovu (mozno by som mu konecne zacal aj rozumiet :-DD)
skus tak pol roka neaktualizovat a potom dat update a uvidis co sa stane
tak to som neskúsil a ani neplánujem, kedže ho mám ako jediný použiteľný os :-D
a updateujem takasi tak 1-2x do týždna
napriklad program ABC je na internete vo verzii 1.4.1
Teraz skus povedat, co pozadujes:
1) ABC 1.3 alebo vyssie
2) ABC 1.4 alebo vyssie
3) ABC 1.4.1
4) ABC 1.4.2 beta
5) ABC 1.5 pre-alfa
beta a alfa verzie si zozeniem sam nemusia (asi by ani nemali) byt v repozitaroch
to je napr. pre pidgin... ak nemas aktualnu tak ta odignoruju
niekedy je potrebna svn verzia... napr. enlightenment... ale to uz nie uz moc vec balickov (jedine ak si ich sami robia)
nieco male s e17?
v podstate hladam nieco leight, kde si veci spravim tak ako chcem ja, nie ako mi niekto natlaci... samozrejme nie som nejaky husty, takze nechcem nieco kde si vsetko budem musiet nejako zlozito konfigurovat (samozrejme take nenajdem, ale priblizit sa tomu mozem)...
e17 neni podmienka.. ja len nechcem distro kde je kde alebo gnome ako default, lebo mi tam nahadze kopu veci co nepotrebujem...
takze asi debian netinstall, ze? :) ja len ci niekto nepozna nieco podobne a dobre aktualizovane...
z reakcii usudzujem ze ten arch
este ti zostava skusat distro za distrom
ale kedze ubutnu obsahuje kopu somarit tak to pre teba nie je zaidne mainstream distro, skor nieco presne specifikovane. distrowatch ti pomoze najst ditro pre teba
pacman obsahuje velke mnozsto balikov (nie ako debain ale staci to)
citujem: samozrejme nie som nejaky husty, takze nechcem nieco kde si vsetko budem musiet nejako zlozito konfigurovat
takt o potom neviem ci je arch pre teba, lebo ten je presne o tom → vsetko si budes musiet nakonfigurovat sam
hola, naslo sa: http://distrowatch.com/dwres.php?resource=package-management
s fedorou suhlasim
If your favourite application has just been released in version 3.0 and you read about it in the news, you can normally find it:
* with sidux/Debian Sid within days;
* with Debian Testing within some weeks;
* with Ubuntu within weeks or months (maybe never due to a much smaller package base); and
* with Debian Stable (5.0 also known as Lenny, 2009-02-14) within a year or so and install and use it properly.