boot linux distra cez usb prostrednictvom mass storage na mobile
chcel by som sa opytat, ci by bolo mozne nabootovat linuxovu distribuciu cez usb, s tym, ze by to bootovalo z internetj pamate mobilu, ktory podporuje mass storage.
Ospravedlnujem sa vopred, ak je tato otazka uplne odveci, ale predsalen by ma zaujimala takato moznost.
Majte sa,
Vladi
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ALE, 4GB usb kluc stoji 4€....mozno menej
Este mala podotazka: mozu byt na tom USB z ktoreho budem zavadzat OS aj ine subory ci adresare? nebude to prekazat?
Vdaka za odpoved
Kombinacia SLAX z USB je vhodna aj na FAT ktora sa obvykle dava fo kariet v mobiloch. To budes potom frajer jak onedha co sa tu pochvalil niekto ze to bootoval z fotaku.
Pytam sa preto, lebo mam Nokiu N95 tu z tymi 8GB a rozmylslal som, ci by nieco take nebolo mozne. Za pokus to urcite stoji a mozno len zistim, ze to zbytocne komplikujem..uvidime
O vysledokch dam urcite vediet.
Vdaka za radu
hej, mnohokrat do tyzdna sedim pred cudzim compom a ovela lepsie by sa mi pracovalo zo svojho znameho prostredia so svojimi aplikaciami. Mnohe tie masiny nemaju CD romku.
Urcite budem testovat, skusim a dam vediet.
Inak, trosku z ineho sudka, zaujimavo posobia tie virtualne pocitace, na ktore sa da pristupovat cez net. Bol o nich clanok v tomtomesacnom PC Revue. Hned som skusil Ghost a vizera to zaujimavo. (http://g.ho.st/) len je k tomu potrebne dost rychle pripojenie.
ale to bootovanie z SD karty asi nebude podporovane na kazdom hw.