pár návrhov na zlepšenie
Portál linuxOS navštevujem už zhruba dva roky a za tie dva roky sa tu nič zásadné nezmenilo, čo je si myslím škoda. Mám tu pár návrhov na zmenu/zlepšenie.
- uvítal by som blogy. planet je síce fajn, ale mnoho ľudí si to možno ani nevšimne a niektorí by možno chceli publikovať priamo tu.
- karma užívateľov na základe ich jednotlivých príspevkov.
- možnosť nezobrazovať nechcené témy, alebo ju označiť za flame, pričom by sa táto téma po trebars 100 takýchto označeniach automaticky uzamkla
- bazár, o ktorom tu už kedysi bola reč
- pomenuvávať správy
- možnosť editovť príspevky, pričom by sa dalo pozrieť predchádzajúce znenie, alebo zmazať tému, ktorú som sám založil
Vyjadrite sa aj ostatní, pls, a i admini, či to je alebo nie je zrealizovateľné.
PS.:Viem že to admini robia cez svoj voľný čas, za čo im dakujem, ale predsa by to chcelo nejaké oživenie ;-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Inak s vyššie uvedeným súhlasím a ešte by som možno zaviedol niečo ako redaktorov:).
ponukam tiez svoje sluzby - napriklad navody pre zaciatocnikov
- blogy by boli fajn, len aby sa to tu nezvrhlo na vykecavanie sa o svojich osobnych problemoch, o zazitkoch na skolskom vylete a podobne
- neviem, co si mam predstavit pod pojmom "karma" (teda aspon v ponimani na linux fore). Skor mi to pride ako z nejakej pocitacovej hry (ak vynechame filozoficky vyznam). Nezamietam, ale slovo karma by podla mna nebolo presne vyjadrenie tohoto
- ci je potrebne automaticke uzamykanie tem? podla mna to admini zatial zvladaju
- bazar by sa celkom aj uchytil, myslim
- zase celkom nechapem tomu "pomenuvat spravy". Myslis tym predmet? ten sa predsa zmenit da
- Podla mna mazanie tem nie je dobry napad - ved predsa, ked niekto zaklada temu, ma moznost si precitat nieco taketo: "Pred položením novej otázky však najprv prehľadajte archív diskusie.". A ak by to neikto nahodou dodrzal a predsa len sii zalistoval, ako by mohol najst zmazanu temu?
Dufam, ze som moc nezdrbal, ej to len moj pohlad na vec.
Co by som ale prijal, je moznost pridat prilohu (subor, obrazok) ku kazdemu postu a blacklist pouzivatelov a samozrejme prispievanie len registrovanych pouzivatelov.
- karma - ok, na toto forum možno nepatrí
- uzamykanie je možno prikruté, minimálne označiť ju je potrebné
- správy som myslel tie vpravo
- a mazanie tém som nedopísal - ak na nu ešte nebolo odpovedané, tzn. že to napr odoslal omylom dvakrát
Potom ano, to mazanie by malo isty zmysel, len by trebalo zabezecit aby sa nemazali aj hodnotne prispevky.
http://linuxos.sk/spravy_historia/index.html
Stacilo by keby nas komorny spravo-spammer pisal obsah sprav tak aby bolo jasne o com su aj bez nazvu spravy
-- karma je podla mna zbytocna, pretoze si myslim, ze by sa zacalo este viac spamovat
-- co sa tyka uzamykania a mazania tem, podla mna by sa to vyriesilo (aspon ciastocne) tym, ze by prispievat mohli iba registrovany
-- uvital by som editaciu vlastnych prispevkov
-- bazar OK
Je to prejav lahostajnosti a lenivosti .. mozna niecoho ineho.. Osobne si myslim, ze ten optimizmus, s ktorym
sa tento web zakladal, davno opadol. Pravda je taka, ze web potrebuje "ozdravit" a to sa neda bez aplikovania
dnes uz beznych prvkov ..
To , ze to brzdia admini je nanajvys smutne, ale zial, je to realita a mali by sa zamysliet. A vyhovarat sa, "nemam cas",
to vie asi kazdy .. ak na to nemas cas, alebo ti to fakt ide "pomaly" (vyvoj niecoho noveho), daj moznost inemu, mladsiem, ktory este MA ten optimizmus daco vylepsovat a zdokonalovat a je absolutne jedno, ci sa jedna o karmu, alebo ikonky a pod. Spomente si na seba, ked ste spustali tento WEB a sledovali ste jeho navstevnost.
Ja uz som davno poukazoval na to, ze tento web "upada" a jeho navstevnost je aspon z mojho pohladu uz len sporadicka.
Pani admini zamyslite sa, bolo by to dobre, keby ste inovovali.. weby s podobnou tematikou tak spravili a asi sa vyplatilo.
Vela stastia .. citat Vas bude, zial cim dalej bez inovacii bude tento web ficat, tym to bude z mojho pohladu menej a menej.
PS: nehanbite sa zverejnit grafy navstevnosti, asi same za seba budu reprezentovat "upadok" portalu linuxos.sk
Kto chce pisat, staci sa pozriet sem. Kto chce prispiet k rozvoju, web bezi (myslim este stale) na Open Source systeme Shakal, staci si vypytat zdrojaky. Ja poriadne nemam cas tiez, od oktobra som sa nezastavil, chodim po siestej skoro kazdy den z prace vratane vikendov ... Po sprske kritiky, ked som par diskusii zmazal alebo zamkol, len obdalec sledujem, ci je vsetko OK. Chut aj optimizmus mame, ale cas je vazne nas nepriatel, ked LinuxOS.sk robia de facto styria - piati ludia, z toho dvaja - traja len po obsahovej stranke ...
Server vpsfree.cz používa neplatný bezpečnostný certifikát.
Hikiki...mnóó, premenujem Ťa na "Hugin", O.K. ??
Takže "Hugin", priateľu (Mono) ja sa Ti ospravedlňujem za to, že nečítaš Správy tak, že klikneš na odkaz VPRAVO HORE a tak sa Ti zobrazuje aj nadpis každej správičky.
BTW, "Hugin", strašne Ti chcem poďakovať za podporu, ktorú si mi dal týmito príspevkami, z riadkov ktorých sála taká neha, že sa z toho picnu a prekonvertujem z MS na Linux a poskladám notovú osnovu zo všetkých tých bitov C #, ktoré tak nežne a nonšalantne rozhadzuješ okolo seba.
Na tieto klenoty sa nedá zabudnúť.
Je to podobné heslu:
"Zo Sovietskym Zväzom na večné časy a nikdy inak!"
Nadpis: Vyšla nová verzia Gimpu
Obsah: Zoznam zmien je tu a stahovat mozete tu
Ale takto:
Nadpis: Vyšla nová verzia Gimpu
Obsah: Vyšla nová verzia Gimpu, zoznam zmien je tu a stahovat mozete tu.
ina mne sa tie spravicky zdaju trochu nekompletne... nemalo by tam byt aj aka verzia? :)
Slovami klasika:
"Neľúbia sa Ti správičky? Ak neľúbia, tak nečítaj a ušetrený čas použi napríklad na pomoc pri slovenskej lokalizácii Ubuntu"
Vidim, ze nemas rad kritiku. Ked ta niekto zkritizuje, obvykle mas svoju a jedinu pravdu.
Citam tvoje spravy, aj ked musim povedat, ze asi 50 % z nich by sa dalo napisat ovela lepsie.
Miesto tych "slov klasika" si mohol radsej argumentovat, preco ich pises tak, ako ich pises a mohol si vysvetlit, preco si myslis, ze je to tak lepsie.
Taktiez reakcia na Hikikomoriho neobsahuje nic podstatne, akurat narazky na to, ze pouziva C#.
Dakujem za to, ze si si precital tento prispevok.
Tymto som skoncil s dalsimi reakciami na tuto temu.
Ahoj.
Keď si slobodne vyjadrím svoj názor, podobne ako všetci ostatní redaktori a admini, neznamená to že nemám rád kritiku (hoci, kto ju má rád, nech hodí pokazeným PC) a prepáč, nechápem, prečo sa vyjadruješ ku veciam, o ktorých nemáš (a dobre to musíš sám cítiť) objektívne informácie.
My sme v podstate s hikkikom ... priateľia, VÁŽIM SI jeho zmysel pre humor a rozruch ktorý vyvoláva svojím 64-bit Vista nicom, ja viem, že on tú MS Vista fakt používa, virtuálne nad Linuxom, kvôli bezpečnosti neprezradím akým Linuxom. A o jeho programoch vedia svoje napríklad kompetentní na Technickej Univerzite BA.
Môj subjektívny pocit naopak je ten, že Ty máš proti mne nejakú prkotinu (postup pri kauze S.H. ?), ktorá Ti, ako inteligentnému človeku ruší objektivitu. Avšak Tvoj názor Ti neberiem, neskúmam ďalej.
:-)
Tento pán dodoedo je naozaj taký ako ho hore opisuje ten pán Opin Dog. Súhlasím z jeho názorom.
Aj to bol dôvod prečo som spravil nové fórum.
Lebo dodoedo vlastne svojím vysvetlením
"Keď sa ti nepáči tak sem nechodievaj, vyháňa všetkých".
Druhý dôvod prečo som si spravil vlastné je priehladnosť. Tu je strašný bordel - ps: Čo je s T. Srnkom? Prečo to tak necháva?
Tretí, argument - Ak sa ti nepáči, sprav si svoje.
Všetky tieto som dodržal.
S pozdravom Tomáš Hanzel, LinuxSR Fórum
Len na zaver - myslim si, ze vacsina z nas sa zhodneme v tom, ze
- inovovat treba a budeme sa na to aj tesit - "wed preco by mal byt tento portal horsi nez tamten"
- kritiku sem tam tiez treba ;-), ta vyvolava nove myslienky a zamyslenie sa nad "preco kritika vznikla"
- a ... kazdy si sem dajte, co len xete ;-)
Pozdravujem sikovnych ludi, s chutou nieco dokazat no a mi, "zaneprazdneni" (ku ktorym sa radim aj ja )
budeme citat, radit, spekulovat, tesit sa a kritizovat, tak ako doteraz ;-)
Keby som mal byť sprostý, tak by som Ti povedal, že máš v tom bordel, lebo ja som odpovedal S.H. takto, citujem sa:
Ahoj.
Slovami klasika:
"Neľúbia sa Ti správičky? Ak neľúbia, tak nečítaj a ušetrený čas použi napríklad na pomoc pri slovenskej lokalizácii Ubuntu"
No a Ty píšeš, že si si preto urobil iné linuxové Fórum, tak ako sa Ti radilo. :-)
Ja som iba odpovedal S.H. tak ako som citoval a o zakladaní iných Fór som nepovedal ani slovo. :-)
Čím viac sa bude na Slovensku hovoriť o Linuxe, open-source a FOSS tým viac sa Linux dostane do povedomia Slovákov. preto držím palce každému novému Fóru o Linuxe.
ps: ale fakt ty ako častý prispievatel by si mohol vážiť slov, predsalen, vela ludí, vrátane mna ťa rešpektuje trošku viac. Rovnako tak si cení čo robíš. Ale slova ako Ak sa ti nelubi, tak necitaj pripadne podobne nieje moc vhodne. Skor najst ine slova. Mozno aby bol pokoj povedat..dobre spravim s tym nieco.
ps2: mne spravy nevadia...ja ich necitam :-D
Nuž ja to považujem za prkotinu a vôbec neriešim ale môžeš pomôcť napríklad tak, že budeš tiež prispievať Správami/Článkami a pod.
Ja si Správy vážim, veď najlepšie viem ako ich pisateľ, čo sa za tým skrýva určitého úsilia, Je mi úprimne ľúto, že takýmto spôsobom píšeš o dobrovoľnej robote iných, bez výčitok Ti hovorím, že niekedy si ich (Správičky) môžeš prečítať a som prevedčený o tom, že sa Ti Tvoj duševný obzor nezúži, túžim, aby to bolo skôr opačne. :-)
Potešilo ...
Vďaka.
Jasné, nerieš ....
Kvoli novacikom by som napriklad prijal, keby napr v temach oddiel "Drivery a pripadne Konfiguracia", boli delene na sekcie, napriklad takymto sposobom:
modem
graficka karta
monitor
tlaciaren & scanner .... atd
soft - administracia - komunikacia - grafika - multimedia ....atd....
pretoze vyhladavanie nie je najlepsie a novacik sa nevie zorientovat, tak prida temu, ktora bola uz viackrat diskutovana. Takto by sa to dalo urobit v kazdej rubrike, len najst spravne delenie. A v databaze znalosti, plati to same. Plus nakoniec. kazdy by listoval v teme ktora ho zaujima a nemusi mat vsetko na uvodnej obrazovke. To je ale uz na adminovi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mne je to jedno ja chodím na ine VYSPELE fóra. :-) :D :-)
ty vies vytvarat kampane na wesnoth? nie? a to pouzivas linux?
samozrejme ze nevies, kedze si to nikdy nerobil a nevrtal si sa v tom. ak by si sa v tom vsak vrtal, tak by si vedel.
Mimochodom, citaj viac O Wesnosth, mozno ma tam najdes :-)
Vela stastia.