Ubunt na XP - mrzne instalacia virtualneho PC
chcel by som poprosit o radu ohladom instalacie virtualneho PC s Ubuntu 9.04 kde hostitelom je Win XP cez VirtualBox. Moj problem spociva v tom, ze instalacia dosiahne 82 % a na obrazovke je napisane:
Nastavenie APT
82%
Prehaldava sa archiv...
Ubuntu instalujem z: D:\instalacky\Ubuntu\Ubuntu 9.04 Desktop.iso
Podla sprievodcu som vytvoril virtualny disk 3,0 GB, systemu som mu 1GB z 3,5 GB operacnej pamate, Procesor mam AMD 64+ Athlon 512 KB Cache.
Inak pri podobnom nastaveni na notebooku kde som mal k dispozicii iba 512 MB RAM, instalacia prebehla bez vacsich problemov.
Dakujem za pripadnu pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
mas tam pripojenie do internetu? skus pri instalacii ubuntu "vytiahnut kabel z internetu"
teda ci to co je na serveri je uplna kopia 1:1 k tomu, co si stiahol. teda ze ci Ti nestiahlo iba 99.999999 percenta alebo tak nieco...
Chcem sa ta/Vas opytat ohladom Vasej distribucie Greenie alebo co by ste mi skor odporucili. Zaujal ma Vas projekt a zhodou okolnosti aj ja som z Liptova, konkretne z RK.
Kedze sa vsak zivim projektovou cinnostou, windows nemozem uplne vylucit, vzhladom na to, ze AutoCAD, Allplan - moj pripad a Microstation pod Linuxom nebezia.
Tiez pre ,,bezpecnost na ineternete" a inych vyhod hladam vhodnu distribuciu. Zatial som skusal SLAX a XUBUNTU, ktory doma pouzivam dalej, ale len v skusobnom rezime, kedze podla popisu nemaju velke hardwarove naroky na com mi dost zalezi. No tiez, som v tomto prostredi amater a tak prosim o radu:
potrebujem sklbit minimalny system, najma prostredim bez animacii i efektov a inych ,,vymozenosti" s bezne pouzivanymi utilitami (OpenOffice, multimedia - prehravanie a minimalna editacia, sprava dokumentov a internet) s maximalne jednoduchym ovladanim. Tiez moznost skusania je riesenie, no je to beh na velmi dlhe trate, hoci viem, ze sa uplne tomu nevyhnem.
Este raz dakujem
Michal Zuskin :)
Microstation XE (všetky V8) má problém pri práci s .dgn(asi sa snaží súbor otvoriť dvakrát proste nemôže ho editovať). Napríklad s .dwg pracuje perfektne (asi s tým súborom pracuje nepriamo tak je to ok.
A má ešte jeden problém nedá sa v ňom písať text a ani upravovať (dáka blbosť s html používajúci internet explorer ) No proste sú to chuji. Skúšal som wine tricks ešte nepomohlo ale ja na to prídem! Ešte aby začali integrovať .net a potom sú to chuji na ntú.
Ale nepadá!!
Dakujem za rady :)