Som Linuxový začiatočník. Mám ho len 2 dni a vyskytol sa mi takýto problém. Snažil som sa urobiť si Update Mandrake Linuxu cez MandrakeUpdate, a keď mi mal vypísať mirrory na update tak to vypisalo ze:
"Nieje možné nájsť žiaden použiteľný mirror. Je veľa možných dôvodov pre tento problém; najčastejší je ten že architektúra vášho procesora nieje podporovaná oficiálnymi aktualizáciami MandrakeLinux."
Po stlačení OK sa mi objavi dalšie okienko, kde je vspomínané niečo o " EDITOR ZDROJOV" možete mi prosím poradiť ako rozbehnem ten UPDATE, alebo aspoň, kde najdem Editor Zdrojov, vopred dik.
urpmi.addmedia --update Aktualizacia_mandrake ftp://ftp.mandrake.cz/pub/linux/mandrakelinux/official/updates/10.1/main_updates/ with media_info/hdlist.cz
Over si však túto adresu podľa svojej verzie MDK. Toto stačí uorbiť iba raz, potom to ide presne tak, ako si to robil :-)su
(heslo) a potom v adresári, kde sú spusť:rpm --import pubkey
, to isté pre druhý. A potom na rovnakom mieste, ako som opisoval včera, klikni na "Manažovanie kľúčov". Stačí kliknúť "pridať kľúč", to už uvidíš :-) Ak by aj tak blblo, tak omrkni situáciu v Mozille, či tam ten balík naozaj je :-) Ak nie, pridaj si rovnakým spôsobom iný zdroj. (To môžeš aj tak, nejaký neoficiálny :) Všetky (update) balíčky sa kontrolujú týmito kľúčmi, aby sa predišlo podvrhnutiu iného (škodlivého) programu. Logické. Bezpečnosť nadovšetko :-) Chyba je akurát v tom, že sa pri pridaní zdroja kľúče nestiahli. A aby sa nestalo, že ti nikto nebude odpovedať na otázky, (už sa na nich totiž odpovedalo viackrát), mrkni sa pred tým na vyhľadávanie (vpravo hore). A úplne najlepšie bude, keď si stiahneš Manuál od I. Bíbra (vľavo dole). Nemusíš si ho prečítať celý (aj keď je výborne napísaný), ale iba to, čo ťa zaujíma. Nájdeš tam takmer všetko :-) Veľa pekných zážitkov v Linuxe :-)