Brasero crash
vypisuje Error:Insufficient space on media-session error...
pritom napalovacka je OK,pod XP/Nero napaluje v pohode...riesil uz niekto cosi take?? Dakujem za info.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Špecifická distribúcia pre staré počítače, ktorá bola na puppy linuxe. Posledná verzia je z 30.1.2023.
Legacy OS je postavený na antiX / Debian Bullseye 64 Bit a momentélne je vo vývoji aj 32bitová verzia
Zdroj: Legacy OS
Tomáš Matějíček vydal nové verzie Slax v dvoch edíciách, 15.0.1 postavený na Slackware a Slax 11.6.0 na stabilnom Debiane.
Zdroj: Slax.org
Samsung vydal odporúčania na optimalizáciu MySQL pre beh na SSD. V dokumente uvádza aj benchmarky.
Zdroj: Samsung Semiconductor
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Po dvoch rokoch vývoja oznámila vydanie desktopového prostredia Xfce 4.18, ktorej cieľom je poskytnúť klasický desktop, ktorý na svoj chod vyžaduje minimálne systémové prostriedky.
Zdroj: xfce.org
Podpora formátu JPEG XL bola odstránená z prehliadača Google Chrome / Chromium.
Na stránkach zive.cz sa objavila recenzia na českého výrobcu miniPC, firmu Asome. MiniPC má rozmer 178x178x34 mm a je osadený procesorom AMD Ryzen 7 PRO 5700G 4,6 GHz 45-65W s momentálne najsilnejšou integrovanou grafickou kartou, 16 GB RAM a 1 TB SSD. Ako operačný systém je použitý Win11 Pro. Pre menej náročných užívateľov je k dispozícii i verzia s AMD Ryzen 5 PRO 5650GE 4,4 GHz 35W.
Zdroj: Zive.cz
Bola vydaná verzia 3.4 3D modelovacieho a animačného nástroja Blender. Novinka obsahuje vylepšenia renderera Cycles, nové editačné nástroje, vylepšenia výkonu a mnoho ďalších noviniek.
Zdroj: blender.org
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Skus povedat kedy to nastane. Ja som si spomenul na dva rozne dovody ktore maju uplne oddielnu podstatu a tym padom aj uplne rozdielne riesenia.
- nic take si nepamatam
Niektore dalsie volby sa daju nastavit pomocou
gconf-editor
v kluci/apps/brasero
napr.:
- umiestnenie pre docasne subory
- umiestnenie pre (+/- docasny) obraz disku
- napalovaci backend a zapnutie/vypnutie switchov pre tieto backendy (prave tu sa da poriesit chyba)
... atd.
dakujem
... ale postup je taky, ze:
1. spustis gconf-editor
2. v lavom okne mas strom klucov, v ktorom sa pohybujes podobne ako v suborovom strome v spravcovi suborov. Ty si rozkliknes koren apps, dalej vetvu brasero 3. v tejto vetve su dalsie, napr. ta moze zaujimat vetva drives, ktora obsahuje kluc tmpdir (v pravom okne).
4. kliknes na kluc v pravom okne a v jeho dolnej casti najdes zvacsa skratenu dokumentaciu kluca, zvacsa byvaju uvedene aj pripustne hodnoty
5. kliknutim na kluc, ale pod zalozkou "Value" mozes dopisat pozadovanu hodnotu. K editacii kluca sa resp. prepracujes aj z kontextovej ponuky, ktoru vyvolas kliknutim lavym tlacidlom na nazov kluca.
6. brasero moze na vypalovanie, vytvaranie obrazov a ine cinnosti vyuzivat rozne backendy (cdrdao, growisofs atd.). Tieto konzolove programy mozu pouzivat prepinace, ty niektore prepinace mozes zapnut/vypnut, cim mozes odstranit problemy pri napalovani. Prepinace su zdokumentovane v manualovych strankach k programom.
Zakladnu diagnostiku mozes spravit tak, ze brasero spustis z konzoly.
Ja ano, minimalne si musel najst vypalovacku pomocou toho wizarda a to sa pod uzivatelom automaticky nedalo.
vymenil som medium za CD-RW (HP),a zalohu mi napalil v pohode...pritom oba CD cka vedel precitat,aku maju kapacitu,700MB,a data mali nejak 490MB...
Inak,ten navod by sa oplatilo dat do databazy znalosti, pomoze aj ostatnym. Ja som kedysi pouzival iny navod, ale to este neexistovali graficke klikatka ktorymi sa ten stary navod stal takmer zbytocnym...
Nechapem. Uz len preto, ze ten co som pouzil ja bol pre vrstvu ide-scsi ktora zomrela. Zvysok bol v man cdrecord a man mkisofs.