Dobry den, moj problem s rozbitym LCD na notebooku som vyriesil tak, ze som premiestnil moj hdd do sestrinho takmer identickeho HP, nainstaloval tam debian netinstall s uplne minimalistickym vybavenim a hdd preniesol spat do mojho disku.. Teraz ale nastal problem, ked ifconfig nezobrazuje eth0 , route nezobrazuje absolutne nic , ifup eth0 mi eth0 nedovoli nastartovat.. Co s tym mam robit ? :-/
Ako by ste tento problem vyriesili vy?
Dakujem
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
ale mozno natiahnut moduly pre sietovku, potom nastavit siet.
Takze by som najskor zistil aky modul potrebujem respektive, ci uz nieje zavedeny, ak nie, tak ho natiahnut a potom nastavoval siet.
Opakujem, ze mam rozbite LCD notebooku
secure shell
ako zistim ktory modul potrebujem
tu
ako ci uz je zavedeny
lsmod
modprobe e1000
/etc/init.d/networking restart
ifconfig - ukaze zase len lo
ifconfig eth0 - ERROR while getging inte.. viac neprecitam
Pridavam obrazok aby ste vedeli ako na tom som : http://img27.imagefra.me/img/img27/2/7/28/dare_devilx/f_grpn3nhqm_12196d4.jpg
vylistovat ovladac cez /sbin/lsmod
najst zly ovladac a vyhodit ho cez rmmod nazovovladaca
a potom nacitat korektny ovladac cez modprobe
a na zaver skontrolovat v dmesg ci sa ohlasila nova sietovka.
Inak, si si isty ze mas v tom druhom notebooku dve WiFi karty?
Specifikaciu hw mam zo stranky lokalneho predajcu
Nepisal si ktoru vetvu debianu si instaloval. Teoreticky sa mohlo stat ze si instaloval stable ktora nema korektny ovladac na tvoj hardware (najme sietovku).
Teraz nepises ci instalacia grubu nevyhodila error.
Pred tym si nepisal ci si cakal na automaticke pripojenie USB kluca alebo si ho pripojil rucne prikazom mount.
Preco?
mount /dev/sdb1 usb/
error: you must specify filesystem type ( alebo nieco podobne )
grub sa nezobrazoval na sestrinom notebooku, na mojom bezal ako mal.
disk moze byt zaveseny aj na /dev/sda1 alebo /dev/sda pokial nemas pripojeny iny SATA disk alebo pokial na nim nie je vytvorena tabulka rozdelenia diskov. Ci sdc alebo hocico ine.
inak s tym grubom, nezabudol si us sestry len vytiahnut CD? Inak nevidim dovod ze by sa nenastartoval. Nepredpokladam ze si to instaloval na notebook ktory ma dva HDD a primarny ze by bol segrin nedotknuty.
urobil som ale chybu a nasledovalo :
cd usb/
echo lspci >> lspci.txt
cd ../
umount usb/
to echo tam nemalo co robit.. od vtedy mi ho akosi pripojit nejde ( pod ubuntu ano )
Stahoval som konkretnejsie Official netinst images for the "stable" release
Inak, robit to na slepo bez akehokolvek kabla je ozajstny opruz. WiFi karta sa nahodou neda pouzit (keby si mal niekde pohodene WiFi AP) ked si uz taktne ignoroval seriak?
you must specify filesystem type
Veď drbnem tam typ fs pripájeného disku /vfat?/
a mal by mountnut....
mount -t vfat /dev/sdb1 /mnt/usb
Teda za predpokladu ak je vytvorený priečinok v /mnt/usb
Typ suboroveho systemu FAT je bezne detekovany pri pripajani a nie je porebne ho specifikovat. Predpokladam ze je ten FS poskodeny a ze by to mohlo byt viditelne cez vystup z dmesg. Skus navrhnut ako sa k nemu dopracuje.
Inak, ubuntu studio mozes kludne vyskusat. Alebo aj klasicke Ubuntu a nahodit si do neho tie aplikacie. Mozno sa v nom chyti ta sietovka a budes to vediet od segry nastavit cez putty.
Wifi by som aj spojazdnil, ale potreboval by som tam skor klasicke kablove pripojenie , nakolko to bude bezat ako server. Co sa tyka ubuntu , rozmyslal som nad nim kvoli tomu, ze by mohlo automaticky podporovat moju kartu a tym padom by aj po prehodeni hdd mohlo na mojom notebooku fungovat. Urcite vyskusam. Dalsia varianta bola, kamerovat si postup pri instalacii debianu na sestrinom pc, a potom to namatkovo robit na mojom notebooku podla videa.. Keby neboli ziadne komplikacie, mohlo by to vyjst.
automaticky mi priradilo na novu sietovku eth1 , takze dhclient eth1 a ide mi tam net, uz len doinstalovat ssh a bude to :)