distro na celeron 465 MHz 128 MB RAM
Dakujem za tipy.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
http://linuxos.sk/KnowledgeBase_show_entry/169/index.html
http://linuxos.sk/KnowledgeBase_show_entry/193/index.html
http://greenie.sk/testisko.xls
ak si chces nehat zdat o poslovenceni celeho distra, tak si precitaj nieco o tom na ich wiki. Predpokladam ze si ju nasiel a tym padom si sa dostal az na koniec dokumentu kde je uvedeny navod. Nenadarmo sa na webe da vyhladavat.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=44328
Uz sa mi naozaj nechcelo pozriet na ich wiki, zadat do google puppy linux localization bolo rychlejsie.
Mas este nejake nezodpovedane otazky alebo Ta uz mozem volat triuhorky ked po nich preberas nick?
Apropos, ked si sa chcel opytat na prakticke skusenosti, tak preco si to neurobil? Rovno by som Ti odporucil gentoo. Jednoducha a prehladna instalacia, konfiguracia k obrazu svojmu. Len dlzka instalacie na niecom coma pod gigaherz a ramku pod polgigo je dost slusnym utrpenim.
Ale poprosim Ta, prestan bezdovodne brizgat na Linux. Dobre?
>neviem kde "brizgam" na linux
Asi papas malo vitaminikov.
>Som chcel jednoduchu odpoved na jednoduchu otazku
Dostal si ju.
>to bolo vsetko, nie citat tvoje vylevy.
Ak povazujes za vylev ze Ti niekto vyvrati tvoj nepodlozeny nazor a aj Ti to pripomenie, tak papas malo vutaminikov.
>Pochopil?
Objasni.
(neskusal som to, je skor otazka odo mna, nie konstaltovanie)
bola to otazka, ak ti to uslo ja za to nemozem.
citaj hlavne to co sa kde pise a nedomyslaj si rozne dalsie konstrukcie (ktore tam nie su)
Prosím neriešme to, zase sa zflamujeme...venujte sa hore tomu pánovi.
Ale tiež keď tak odporúčam Mepis alebo slackware
na stare stroje je urceny ten antix, damn small, puppy a par dalsich. z vacsich distribucii by tam mohol ist zenwalk, no isiel by dost pomaly. dalsia moznost su rozne hyper prisposobive distribucie, ako debian alebo slackware.
"Slackware forever - no compromise"
Potom iba jedna rada: ak distro s full-podporou, tak nech si kupi novy pocitac!
"Slackware forever - no compromise"
stara verzia znamena okrem ineho aj mensi konfort. napriklad chce pouzivat firefox. ak tam ma ale iba velmi staru verziu, napriklad 1.0, tak tam nemusi mat svoje oblubene rozsirenia.
namiesto odporucania distra so starym gnome je vhodnejsie odporucat MODERNE distro stavane na starsie pocitace.
inak nikto to nema nic proti slackware ani proti tebe. len si to s tym starym redhatom napisal hlupost.
Pre mna za mna nech su tam da, co chce. Hneva ma tu na fore, ze vzdy to zacina aj zle polozenou ( ked tak, nech sem dotycny hodi svoju konfiguraciu ) otazkou "co na stare zelezo" s potom pribuda hudba, video ( dobre, ze nie strizna ) TV BV CV HV, proste chce pouzivat a mat pustenych tisic veci a atd... co uz pomaly to stare zelezo technicky nezvlada, no a zacina potom kolotoc tisic a jednej odpovede, ked to nejde to nejde to nejde - pomozete mi?
lets flame a marte to tu zaspamovane - vid Tomino ( mal by si zovrat knizku a ieco nastudovat )
Ak chcem komfort, budem mat Rolls. Ak na to nemam, nemozem mat komfort a tak je to i s pocitacmi.
A co sa tyka Slackware, Stano, nie som utlocitny, nie som urazeny, ak ho niekto nechce, a pozri mam ho na napr aj na Mendocine ( 330 Mhz ), RAM352Mb, HDD2x20Gb, SBLive, Wifi+GRPS+DSL a posledne verzie, su uz skutocne "User frfendly". A to som zacinal kedysi experimentovat s verziou 1 na Pentiu SX25 :)))
Toto bol moj posledny prispevok, k tejto teme
greenie light
debian
ale vector asi nie - aspon ja s tym nemam prave najlepsie skusenosti. alebo inak - nie je o nic rychlejsi, ako bezne desktopove distro s lahsim WM.
ide o pc kde je daka strasne stara pentium trojka a 128mb ram alebo tak nejako. mozno trochu viac, ale pochybujem