prechod na linux

Sekcia: Ostatné 14.08.2009 | 16:50
Avatar outsider2311   Používateľ
Čaute všetci,
už dlhý čas uvažujem o tom, že by som sa začal učiť pracovať v linuxe a postupne naň prešiel, ale je tu tá vec, že by som v ňom chcel mať aj niektoré windowsácke aplikácie.
Konkrétne mám na mysli FL Studio, s ktorým pracujem a viem, že tento program podporu pre linux nemá. Bolo by možné, aby som ho mohol používať bez problémov aj v linuxe?
Tiež viem, že linux je možné nakonfigurovať si podľa svojich potrieb, resp. vytvoriť si distribúciu podľa toho, čo chcem v ňom mať. Ja sa venujem hlavne hudbe, čiže by mi vyhovoval linux, v ktorom by boli hlavne aplikácie na spracovanie zvuku. Existuje taká distribúcia linuxu? Moja zostava CPU Intel 2,8+ GHz, 1 GB RAM, 160 GB HDD. ďakujem za odpovede, čaute....
    • Re: prechod na linux 14.08.2009 | 17:01
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      multimedialne distro je napriklad UBUNTU studio, nemam s nim skusenosti, mozes ho vsak testnut. to FL studio by mohlo ist napriklad pod wine alebo cedegou, ci niecim inym.
    • Re: prechod na linux 14.08.2009 | 17:08
      Rytier   Návštevník
      Ubuntu Studio.

      A na strankach projektu Wine (to je Windows API beziace pod Linuxom) skus pohladat kompatibilitu aplikacie, ktoru pozadujes.
    • Re: prechod na linux 14.08.2009 | 17:33
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      Pre multimedialnu cinnost co sa tyka hudby / videa odporucam Ubuntu Studio - verzia distribucie Ubuntu prave pre pracu s videom / hudbou. Ubuntu je jedna z najlepsich distribucii pre linuxovych zaciatocnikov a beznych uzivatelov, pretoze sa vsetko da naklikat.

      Tu je navod, ako si nainstalovat FL Studio v ubuntu : http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=7036&iTestingId=9308 ... A nieje to nic zlozite. Hlavne treba citat co robit, a ako robit. Pokial budes pozorne citat, urcite to zvladnes.
      Su to v podstate tri prikazy v konzole.

      Program ktory budes potrebovat nainstalujes prikazom

      sudo aptitude install wine
      zadas svoje heslo ( ono ho to nepise, ani hviezdicky .. to je kvoli ochrane ), po tom ako ho napises zmacknes enter, a prebehne instalacia z internetoveho repozitara - tj. server ktory obsahuje instalacky softwareu a poskytuje ich. program aptitude ho automaticky stiahne nainstaluje a pripravi na pouzivanie. Viac sa dozvies googlenim a na ubuntu wiki stranke.

      Prajem vela stastia. Viktor
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people