windows drahy ? aš tak moc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
a ten odkaz - je to zaujimave citanie. nie az tak pokial ide o fakty, ale pokial ide o styl pisania toho jednotlivca. velmi vela chyb v texte. a vsimat som si to zacal az vtedy, ked toho bolo vazne moc...
A treba mat stale na pamati:
“Jediné čo stoji medzí vami a zlým hackerom je vaša vedomosť a svedomie toho, kto vám chce uškodiť. .”
-Froshy
Perliceik je tam dost ale mne sa pacilo toto:
"Netreba zabúdať aj na moje administrátorské skúsenosti . Terás mam momentálne Windows Vista Home Premium a ide mi dobre. S počiatku som mal pochybnosti či pôjde dobre ale tie sa časom vytratili."
Ako tu na Fóre správne niekto postrehol, Linux sa (čo je OK) čoraz viac otvára pre obyčajných užívateľov.
Chodia sem už ľudia čo chcú len doje...vať, posmievať ale už aj obyčajný ľudia z čírej zvedavosti o Linux.
Áno, Linuxu sa je treba zastať, ale z vlastnej skúsenosti viem, že omnoho viac poteší víťazstvo nad sofistikovaným, zákerným nepriateľom ovládajúcim pojmy ako zfúknutie obyčajného linuxového zvedavca do hoven, ktorý možno iba mapuje terén pre NIEČO, čo bohužiaľ nevyučujú na základnej a strednej škole
Preto vás slušne žiadam (a prosím), aby ste si uvedomovali aj tento aspekt, a pre prípadných linuxových zvedavcov mali aj dostatočnú dávku trpezlivosti.
.... alebo ze ma 650 euri pre M$?
.... chyb, ze az trapne to citat ?...
ale je to pokus o cisty flame...
treba to ponechat v rovine, kazdy ma to, co mu vyhovuje a kazdy vie svoju pravdu...
Antivírusový program už začína byť nutnosť v Linuxe, keď že sa začína bodrel šíriť aj pod Linuxom
to ako nahodit si teraz antivir aj ked nemam ziadne viry a podobne haluze? a akoze teraz je uz vacsia sanca, ze daky virus na linux najdem? :)
ale mozno len chcel poukazat na neschopnost MS Office realne opravit chyby po neucenych, ale v tom pripade spravil MS s Office produktom dobru pracu, ked uvazim, pomer chyb, ktore realne v tom clanku su s pomerom, ktore realne, podla mna, napisal ten pajac ako original na svojom superstroji...
Ja nie som expert, ale dokonca aj ja vidim niektore absolutne (s prepacenim) dristy, ktore nie su podlozene faktami. Dotycna osoba nema ani najmensiu predstavu o com hovori. Ak chcem nieco tvrdit, musim to dokazat na zaklade faktov, ktore su bud verejne zname alebo sa daju logickou uvahou vyvodit.
Radsej nevypisujem, co konkretne mam na mysli, lebo by toho bolo vela.
A to este nespominam strasnu gramatiku. Zrejme aj tento text si dal opravit v MS Office. Odteraz budu snad ludia svoju neschopnost napisat suvisli text bez chyb zvalovat na to, ze to MSO nedokazal opravit?
cit: ako vždy som sa veľmi rýchlo preorientoval
...no proste super :-)
Snad z toho vyrastie.
si to oprav, lebo potom tvoj prispevok straca na vahe...
pochopim daky puppy ci zenwalk alebo daco take, ale xubuntu? xubuntu je stavane ako plnohodnotny system s prostredim xfce namiesto gnome, nema ziadnu myslienku robit system pre starsie pc
zbytocne sa pokusas vyvolat flame. Stale dookola
Chcel si zverejniť aj jeho IP ?
Práve sa Ti to podarilo.
:-(
2. preloz si jeho prezyvku ...
3. neregnuty user ...
4. dynamicka IP? odhlasi sa a prihlasi a ma pokoj???
teda ak si porovnam najnovsie vydanie s dapperom :)
Ked som si dal Debian, zbadal som co je Xfce :-)
Ale co checl Stano povedat: na 486 a starsom ti velmy graficke prostredie nepovrci snad okrem konzoly, openboxu, atd.
Podstatne je to co si do toho systemu narve ake procesy tam pobezia ake prostredie tam bude mat.
Napíše sem (do Fóra) napríklad nejaké indivíduum, že podľa neho RH a Novell komercionalizujú Linux a všetci začneme peniť (aj ja).
Asi robíme chybu (v dobrej viere) a stačí iba tak málo, ako mu neodpovedať a ignorovať ho. Čoraz viac ľudí z diaľky pozoruje Linux a my im pripadáme ako zaslepenci zahľadení do svojej pravdy, ktorá hovorí, že v budúci MS nebude nikdy taký , ako bol a je teraz. A to vďaka Linuxu. Powered by Linux.