putty a graficka karta sis
1) mam k dispozicii starsi pocitac s grafickou kartou sis. Rad by som ho (po dlhych rokoch pouzivania windows 2000) "zlinuxoval". Su pre Linux potrebne ovladace na tieto karty? Alebo funguje "vsetko ako ma" bez ovladacov?
2) najdolezitejsi nastroj je tu putty. PC je tu hlavne na to, aby som mohol cez putty komunikovat s linuxovym serverom. Da sa ale nejakym sposobom preniest udaje z win verzie putty do linuxoveho putty? Ako na to? Chcel som prezriet vlastnosti pripojenia, ktore je tu nazvane ServerA, no nemam moznost si tu pozriet vlastnosti (alebo som slepy ako patron).
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
2. preco nepouzijes priamo ssh klienta? vlastnosti pripojenia mas priamo v GUI putty (rozbalovaci strom na lavo)
Putty (ssh klient pre windows a terminal) na linuxe neexistuje, tam mas samostatne ssh klientov a terminaly. Pouzi ssh klienta ktory ti vyhovuje a terminal (emulator terminalu, xterm, gnome-terminal, rxvt-unicode) ktory ti vyhovuje
putty sa pripoji po manualnom zadani IP adresy, ktoru som na servery (debian) zistil cez
nano /etc/network/interfaces