Zvuk v Ubuntu 9.04
Mam dva problemy:
- nefunguje mi vobec zvuk, vsetku hlasitost mam na maxime. V nastaveniach som skusal vselico menit a ale nic nepomaha. Teraz to mam na "zistit automaticky" okrem polozky predvolene stopy zmiesavaca tam mam "HDA Intel (Alsa mixer). Pozeral som si prispevky ohladne zvuku, ale na nic co by mi pomohlo som nenatrafil ... :(
- obcas ked zapnem rozhodi sa grafika. Zmeni sa len tak bez priciny rozlisenie z 1366 x 768 na 800 x 600.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Cez repraky to nejde, ale cez line out ano. Fajn, takze pise sa tam, ze sa to da jednoducho sfunkcnit v subore /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
- ten som nasiel a podla navodu som chcel doplnit riadok:
options snd-hda-intel model=laptop (uplne na spodok suboru)
Ale nechce mi ulozit ten subor. Nemam opravnenie ... nepyta ani heslo ani nic proste len papuluje :). Subor otvaram cez Krusader v Text Editor-e, treba na to ist inak?
tým spustíš Krusader pod superužívateľom a súbor Ti pôjde uložiť.
takze ked som cez terminal spustil Krusader a do /etc/modprobe.d/alsa-base.conf som na spodok pridal riadok options snd-hda-intel model=laptop, tak mi to po restarte slo krasne. Ale pred chvilou som znova zapol pocitac a zvuk cez repraky nebezi aj napriek tomu ze tam ten riedok stale je ....