Notebook so 100% kompatibilitou
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
moznost 2: pozri co maju, a potom cez google zisti ako sa to kamarati s linuxom
Ma to pekne velky disk a dostatocne velku RAM, dvojjadro a pre mna privetive rozlisenie kedze som na wide zvyknuty. Light scribe tiez nechyba takze budem moct vypalovat obrazky na povrch cd. Som si isty ze Ubuntu na tom bude bezat svizne, a to je jedine, co potrebujem.. Potrebujem mat prenosny notebook na par prac , prezentacii a na obcasnu robotu . Myslim si ze toto je zatial kandidat n.1, nakolko som so znackami HP spokojny ( aj s intelackymi grafikami, rozpoznanie grafiky nebol nikdy ziaden problem a efekty compizu fusion behali ako dive aj na vcelku malej RAM ). Ja sam som mal notebook HP na ktorom mi fungovalo vsetko, a tak isto aj sestrin notebook je HP.
V podstate ten notebook nemam ako pretazit. Ja si na graficke prostredie ani nepotrpim, zobrazovanie ikoniek si vzdy vypnem - na ploche, stacia mi dva panely - jeden task bar a druhy apps launcher, jednoduche pozadie a to je vsetko co potrebujem. Pouzivam Gtk+ programy a Qt obmedzujem / vyradujem.
Vtejto cene dostane nový NB LCD len lesklý, širokouhlý alebo ešte širokouhlejší :-) to je fakt.
tomolc
tomolc
Som si pred časom kúpil ACER Aspire AS1810T (cca 500EUR). Na Mandrive 2010 RC funguje uplne všetko.
Vo vašom rozpočte sa nachádza ACER Aspire 1410-722G25N (cca 427 eur s DPH), ktorý má namiesto C2S (5W TDP) procesor CeleronM (10W TDP) a "iba" 2GB ram.
Je stále o hodne výkonnejší ako netbooky a vydrží cca 6hodín na baterku.
Je to celkom dobrá voľba nakoľko je NB ľahký, malý, realne prenosný, neobťažuje, má solídny výkon. Je to niečo medzi netbookom a 13,3" NB.
Otázka je či Vám bude vyhovovať 11,6" obrazovka. Mne postačuje. Doma ho mám napojený na LCD monitor.
Pri výbere NB pre Linux je optimálne aby bol komplet postavený na Intel platforme. (samozrejme ak sa nebavíme o mobilnej grafickej pracovnej stanici alebo hernom NB).
Z 15" napríklad tieto:
HP COMPAQ 610/ C2D T5870 (NX550EA#AKB) (cca 456 EUR s DPH) (ale má staršiu 3100 grafiku a staršiu čipovú sadu, na baterku vydrží 4H cca)
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955548-3955548-3958407-3958462.html
LENOVO THINKPAD SL500/ C2D T5870 (NRJERMC)
Má novšiu čipovú sadu, baterka 4h. cena cca 507 EUR
tomolc
Odporúčam rozšíriť obchody v ktorých by si to nakúpil pretože inak máš obmedzený výber.
Skús prípadne preskúmať niektoré väčšie e-shopy na Slovensku a ich ceny a podmienky.
tomolc