ziskanie domeny
mam zaujem o jednu domenu (*.sk), kt. platnost konci 2. oktobra. Drzitel domeny o nu uz nema zaujem.
Podla toho co som vyhladal googlom, tak po zaniknuti domeny, ju bude vlastnit registrator (dokonca, ze si zanu moze vypytat podla lubovole).
Viete mi poradit nejake kroky, ako danu domenu ziskat (samozrejme v rozumnej cene:)
Vopred Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pokiaľ doménu vlastní registrátor, môžete si to overiť na https://www.sk-nic.sk/ tak väčšinou prevádzkujú aj hosting, pokiaľ si u nich objednáte aj hosting, tak Vám doménu prepíšu aj zadarmo, alebo hajzlíci do 17€, toť moje skúsenosti.
Btw, ten registrator nerobi webhosting...to uz som si zistoval.
Dokedy ju bude registrator vlastnit? - teda, ak sa mozem takto spytat.
Este nikdy som nieco take neriesil...
Drzitelom domeny je firma ABC (kt. je na sk-nic registrovana).
Registratorom je nejaka XYZ s.r.o..
Tu XYZ s.r.o. kontaktoval kamarat, vraj nebudu predlzovat platnost domeny.
Takze ako mam postupovat?
1. Regnut sa na sk-nic.sk (tlacivo F1, uradne overene...). Btw, ktoreho mam zvolit registratora? Toho co ma firma ABC alebo toho co ma ta XYZ s.r.o. Nechcem este platit za zmenu registratora.
2. Oslovit firmu ABC a dohodnut sa o zmene drzitela domeny (Tlacivo F6, uradne overene, poslat na sk-nic).
3. Hmm, co dalej?
4. Komu a kolko budem platit za domenu? - tipujem registratora
Este si u firmy XYZ zisti, ci ti budu prevadzkovat aj DNS (ak ho nemas vlastne) a ci nechcu za to nejake dalsie poplatky.
Takze v registracii na sk-nic som nepokracoval, ale mam este zopar otazok.
1. Formular F1 na sk-nic, cast Opravneni registratori. Kolko a akeho registratora mi odporucite?
- uvazujem nad websupport.sk - registrator, webhosting pravdepodobne, tiez u nich.
2. Vase skusenosti s websupportom?
- co som googlil, tak vraj su OK:)